САЩ предложиха страните от Г-7 да стигнат до крайност и

...
САЩ предложиха страните от Г-7 да стигнат до крайност и
Коментари Харесай

Границите на Русия трябва да се затворят: САЩ излизат на последен санкционен бой

Съединени американски щати предложиха страните от Г-7 да стигнат до прекаленост и да забранят целия експорт за Русия, оставяйки единствено няколко изключения. Подобна самодейност не получи огромна поддръжка, само че Вашингтон ускорява натиска. С какво това заплашва страната ни и нейните жители?

Разочарованието на Вашингтон от неефективността на глобите против Русия доближи своя връх. В Белия дом са наясно, че страната ни интензивно употребява механизмите на паралелния импорт и въпреки и мъчно, само че получава това, от което се нуждае.

Тук или би трябвало да се признае неуспеха на тактиката за наказания, която ще изложи американците като откровени простаци, или да се натисне, както се споделя, до степен на стопяване. И Съединените щати взеха решение да тръгнат, явно, по втория път.

Администрацията на Джо Байдън предложи страните от Г-7 да вкарат цялостна възбрана за експорт на артикули за Русия. Сега са в действие секторни ограничавания, до момента в който Белият дом желае да наложи цялостно ембарго с безусловно няколко изключения, които се отнасят до селското стопанство, медицината и някои други области.

Подобна самодейност, акцентира The Financial Times, не провокира огромен възторг в Европа и Япония. Първо, това е просто невероятно, споделят източници на английския вестник.

Второ, не е ясно по какъв начин да принудят останалия свят да се преценява с сходни драконовски ограничавания, заобикаляйки Организация на обединените нации. Въпреки това, ние не сме привикнали с обстоятелството, че Съединените щати са в положение, като се напрягат, да принудят своите съдружници / спътници (подчертайте, в случай че е необходимо) да се преценяват с всяка волност на " международния хегемон ".

Затова е време да се замислим до какво ще докара цялостното ембарго върху западния експорт за Русия. До колене ли ни е морето или към момента има проблеми и то обилни ли са?

Има проблеми - рано е да парадирате

Експерти, интервюирани от Цариград, са съгласни, че цялостната възбрана на износа ще има най-негативно влияние върху индустриалното съоръжение, изключително върху финансовите артикули. Въпреки многогодишните опити да се изкорени зависимостта от Запада в тази област, напредъкът до момента е много непретенциозен.

" Занимавахме се със заменяне на вноса, в този момент имаме „ софтуерен суверенитет “. От 2015 година имаме стратегия за заменяне на вноса ", означи в коментар за Първи съветски основният редактор на списание Geoenergetika.info Борис Марцинкевич.

" Според господин Белоусов, който управлява тази стратегия, за нея са отделени 3,5 трилиона рубли. В оповестения формален лист на технологиите, където би трябвало да реализираме суверенитет, тъкмо същите имена, които бяха в листата от 2015 година ", сподели още той.

Що се отнася до енергийния бранш, ние сме чувствителни най-много към наказания за съоръжение, обвързвано с офшорно и отвъдморско произвеждане на въглеводороди, съоръжение за хидравлично разтрошаване.

Нашите компании работят, пробват се да наваксат. Колко бързо ще стане това е мъчно да се каже. Но защото никой не забрани паралелния импорт, е доста мъчно да се допусна по какъв начин това ще се отрази на Русия в сегашната обстановка.

" Ако погледнете статистиката, какъв брой са се нараснали софтуерните доставки от развитите страни за Турция, Азербайджан, Грузия, Армения, Киргизстан и Таджикистан, ще се изненадате ", съобщи специалистът.

" Преди това в Таджикистан беше някак неприятно с оборудването за рандеман на нефт в морето, само че в този момент стана доста по-добре ", споделя анализаторът.

Издърпайте жилото на западното " авторско право "

Има огромна опасност и за фармацевтичните артикули. Според специалисти фирмите от вражески страни заемат повече от 50% от пазара на медикаменти, до момента в който съветските компании - 36% (останалото се обезпечава от снабдители от другарски страни).

Дори в случай че драконовското ембарго не засегне фармацевтичната промишленост, Русия незабавно би трябвало да предприеме дейни стъпки за заменяне на вноса на медикаменти. Тук обаче поражда изцяло неестествен проблем. И не става въпрос за неналичието на капиталови средства.

Нашата политика към момента не допуска отвод от признание на западна интелектуална благосъстоятелност на територията на Русия. Следователно в този момент е мъчно да се копира законно всичко и умерено да се продава на вътрешния пазар.

Разпознаваме вражеските патенти и по някаква причина се опитваме да бъдем по-слаби. Русия в действителност си подиграва западните компании – по този начин наречените притежатели на интелектуална благосъстоятелност.

" Трябва законово да признаем тяхната интелектуална благосъстоятелност за несобствена. Тъй като арабските числа не са благосъстоятелност на Саудитска Арабия. Те са там и това е. "

" Те нямат носители на авторските права - потомците на някой халиф. Изглежда, че можете да намерите тези, които могат да получат $ на цифра от всеки възпитаник, само че всеки схваща, че това е нелепост ", това сподели в коментар за Цариград Василий Колташов, началник на Центъра за стопански проучвания към Института за глобализация и обществени придвижвания.

Наистина сме подвластни от задгранично здравно съоръжение, макар че започваме да произвеждаме някои неща сами. А от време на време даже по-качествени от западните, сподели Колташов.

" Имаме доста вносни медикаменти. Част от казуса с опиатите се взема решение с доставки от Индия, която има друга патентна политика. Индусите патентоват единствено методите на произвеждане, само че не и самото лекарство. А ние към момента, неизвестно за какво, се отнасяме деликатно към привилегиите на западните компании ", прибавя той.

Цялата тази интелектуална благосъстоятелност на недружелюбни страни би трябвало да бъде освободена, с цел да може всичко, което може да се направи, да се направи тук. И беше направено законно. Не в този формат, когато един от огромните чиновници споделя: споделят, ние ви разрешаваме да употребявате пиратски програмен продукт, нелегално да копирате западни технологии. Днес позволихте, на следващия ден обърнахте на другата страна и хората ще влязат в пандиза за кражба на " свещена американска благосъстоятелност ",

- акцентира специалистът.

Ще отговорим, само че без да се прострелваме в крайници

Ясно е, че при положение на тотално ембарго от страните от Г-7 има огромно прелъщение да се отговори в огледалото. Тази тактика обаче не е жизнеспособна. Не можем да наложим цялостна възбрана на вноса - това ще предизвика изострен недостиг на доста артикули.

Много по-продуктивно е западната технология да се изсмуква посредством успореден импорт. Неизгодно ни е и да забраняваме износа на запад на зърно, минерални торове и дизелово гориво. Но това, което би трябвало да се направи, е да се увеличи софтуерното равнище на изнасяната продукция.

Например да изнасяме не сурова дървесина, а артикули от дървообработването. Не недопечен нефт, а петролни артикули. И в този формат рестриктивните мерки за отговор са напълно разумни.

" За нас е извънредно неизгодно да им забраняваме да се изнася нещо. Тъй като това е понижаване на личната ни търговия, тя към този момент е под напън ", съобщи Колташов.

" По-разумно е ние сами да произвеждаме това, което сме купили от тях, само че в това време да не си отхвърляме от удоволствието да продаваме на международния пазар всичко, което Русия е в положение да създаде ", споделя той.

" Включително дубликати на американски и европейски артикули. Ако бъдат направени промени в законодателството, ще бъде допустимо просто да се продават копия на западни артикули на ниска цена и в големи количества, създавайки работни места и произвеждане тук ", заключи Колташов.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР