САЩ предадоха на руската страна списък с 24 , които

САЩ предадоха на руската страна списък с 24 , които ...

САЩ наредиха на 24 руски дипломати да напуснат страната до 3 септември

САЩ предадоха на руската страна списък с 24 , които трябва да напуснат Щатите преди 3 септември поради изтичане на визите. Това заяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов в интервю за списание National Interest. Текстът е публикуван в понеделник на руската дипломатическа мисия на страницата във Facebook .

"За съжаление, ситуацията не се променя към по -добро. Руските дипломатически мисии в САЩ работят при условия на безпрецедентни ограничения, които не само остават в сила, но и се увеличават", каза посланикът. Независимо от изявленията на администрацията [на президента Джо Байдън] за ролята на дипломацията и готовността за развитие на стабилни и предвидими отношения с Русия, руското дипломатическо присъствие търпи постоянни удари". Според него американската страна проявява „упоритост и изобретателност по този въпрос“.

„Ню Йорк Таймс“: Руските хакери са сериозна заплаха за Запада „Ню Йорк Таймс“: Руските хакери са сериозна заплаха за Запада
Вестник „Ню Йорк Таймс“ в редакционна статия разглежда заплахата, която според изданието представляват за западния свят киб...

"Изгонването на дипломати се извършва под измислени предлози. Миналия декември Държавният департамент едностранно определи тригодишен лимит за намиране в командировка за руски персонал, какъвто, доколкото ни е известно, не се прилага за никоя друга държава", каза посланикът.

„Получихме списък с 24 дипломати, които се очаква да напуснат страната до 3 септември 2021 г. Почти всички те ще напуснат без замяна, тъй като Вашингтон внезапно затегна визовия режим“, каза Антонов, цитиран от БГНЕС.

Освен това, каза посланикът, американските власти отменят валидните визи на съпругите и децата на служители, без да посочват причини. "Мащабните забавяния при подновяването на визите с изтекъл срок също имат за цел да изтласкат руските дипломатически работници от страната", продължи Антонов. Според него руската страна дълго време проявяваше сдържаност, но след поредната вълна от агресивни санкции била принудена да предприеме мерки за балансиране на условията на труд на мисиите на САЩ в Руската федерация, включително забрана за наемане на местен персонал.

"Тази ситуация не е от полза за никого, необходими са решения, основани на паритет. Убедени сме, че най -лесният и бърз начин да направите това е напълно да премахнете мерките и контрамерките, които ограничават дейността на дипломатите", каза посланикът. Според него Вашингтон не демонстрира готовност за подобно решение, опитвайки се да си осигури едностранни предимства. Същото се отнася и за перспективите за възобновяване работата на принудително затворените консулства на Руската федерация в Сан Франциско и Сиатъл, отбеляза дипломатът. Антонов обърна внимание на факта, че САЩ продължават да отказват временен достъп за ремонтни екипи до сградите.

Експерт: Москва набляга върху влиянието пред господството Експерт: Москва набляга върху влиянието пред господството
Пред нарастващата конкуренция и намалената мощ, Москва набляга върху влиянието пред господството. Това пише Екатерина Золотова е специа...

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com