САЩ поискаха от Индия да спре да купува петрол от

...
САЩ поискаха от Индия да спре да купува петрол от
Коментари Харесай

САЩ опита да лиши Венецуела от един от най-големите ѝ петролни клиенти

САЩ желаеха от Индия да спре да купува нефт от Венецуела, която е обект на редица наказания от страна на Вашингтон. Американците се надяват, че Индия няма да даде " икономическа линия " на " властническия " режим на президента Николас Мадуро, съобщи държавният секретар Майк Помпео след среща с индийския външен министър Виджай Гокхале във Вашингтон.
" Искаме същото от Индия, както от всяка страна: не бъдете икономическа линия за режима на Мадуро ", споделя Помпео пред кореспонденти, представен Press Trust of India. Той признава, че въпросът е разискван при срещата с индийския му сътрудник, само че без да разкрива повече детайлности.
" По същия метод, по който Индия е извънредно подкрепяща напъните ни в Иран, аз съм убеден, че те също схващат същинската опасност за венецуелския народ. Проведохме добър диалог за това ", споделя държавният секретар на Съединени американски щати.
По думите му страните, които поддържат Мадуро, " правят самата непозната интервенция, която упрекват другите ".
" Днес Съединени американски щати обрисуват ясна граница сред тези, които подкрепят репресивните сили и тези, които дават живот на демократичните фантазии на венецуелския народ. Тук няма двоякост за истината ", добави той.
Отношенията сред Вашингтон и Каракас са извънредно напрегнати, а американците изтеглиха и последните си дипломатически чиновници оттова, което съгласно мнозина е знак, че се готвят за военна интервенция в латиноамериканската страна.
Миналия месец министърът на петрола на Венецуела и началник на държавната петролна компания PDVSA - Мануел Кеведо разгласи желанието на страната му да продаде повече недопечен нефт на Индия.
Азиатската страна е третият максимален покупател на венецуелски нефт. В момента Венецуела създава към 1.57 млн. барела нефт дневно, половината от продукцията от преди 2 десетилетия.
Южноамериканската страна е в доста тежка икономическа рецесия, популацията живее в тежки ограничения и не му доближават артикули от първа нужда. От няколко дни страната е без ток след тежък срив на електрическата мрежа. В резултат на това Народното събрание разгласи изключително състояние.
Страната е и в политическа рецесия, откакто властта на Николас Мадуро е оспорвана от водача на опозицията и ръководител на Народното събрание Хуан Гуайдо. Турция, Русия, Иран, Куба, Китай и Боливия поддържат Мадуро и отхвърлят претенциите на опозиционния водач, а Съединени американски щати, Европейски Съюз и множеството западни страни застават зад Гуайдо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР