САЩ плашат Европа с "набиращата сила Русия". За това свидетелстват

...
САЩ плашат Европа с "набиращата сила Русия". За това свидетелстват
Коментари Харесай

САЩ плашат Европа с бойната мощ на Русия

САЩ плашат Европа с "набиращата мощ Русия ". За това свидетелстват цяла поредност от враждебни военни, стопански, политически и секрети дейности, предприемани против Запада в продължение на последните 10 години, написа в отчет на Пентагона.

Русия противодейства на разширението на НАТО, което може да докара до привеждане в деяние на член 5 от Устава на алианса, съгласно който неговите членове са принудени да отговорят при положение на нахлуване против някой от тях. Това написа в нов отчет на Института за стратегически проучвания на армията на Съединени американски щати, представен от съветски медии.

"Набиращата сили Русия се пробва да отговори на опасността, която вижда в разширението на НАТО посредством подривни интервенции, които носят най-вече невисок риск. Те се организират в сивата зона на самия предел, оттатък който може да бъде провокирано задействане на член 5 от Устава на НАТО ", настояват специалистите от института.

В документа се отбелязва още, че съветската страна употребява всяка опция, с цел да заплаши своите някогашни съдружници.

Според специалистите първичните съглашения сред НАТО и Русия не са оправдали упованията на Москва.



В отчета се натъртва и на обстоятелството, че за последните 10 години Русия е укрепнала и към този момент съставлява опасност за европейските страни.

"Най-сериозната военна опасност в Европа идва от набиращата сили Русия, за което свидетелстват цяла поредност от враждебни военни, стопански, политически и секрети дейности, предприемани против Запада в продължение на последните 10 години ", се акцентира в отчета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР