САЩ планират да произведат не по-малко от 480 нови ядрени

...
САЩ планират да произведат не по-малко от 480 нови ядрени
Коментари Харесай

САЩ планират да произведат 500 нови тактически авиобомби

САЩ възнамеряват да произведат не по-малко от 480 нови нуклеарни авиобомби B61-12. С тях ще бъдат оборудвани американските стратегически стелт-бомбардировачи B-2 Spirit и новите B-21 Raider, както и на американски и на бомбардировачи от НАТО в Европа, заяви АП.

Според Националната администрация за нуклеарна сигурност на Съединени американски щати, която дава отговор за нуклеарния боеприпас на страната, създаването на новата тактическа интелигентна нуклеарна бомба B61-12 към този момент е приключена и скоро ще стартира всеобщото ѝ произвеждане. Те ще заменят остарелите версии на тази бомба (B61-3 и B61-4) в американски хранилища в континенталната част на и в Европа.
свързани новини2150преди 38 минути
Повечето от тези нови нуклеарни оръжия могат да бъдат ситуирани в континенталната част на още през 2022 година Поставянето на нови авиационни в хранилища на авиобазите в Европа е планувано да стартира през 2023-2024 година

Те ще бъдат ситуирани във въздушните бази в Германия, Белгия, Холандия, Италия и Турция, които са под контрола на американските военни.

Според разнообразни оценки сега разполагат със 100-150 нуклеарни в Европа за потребление от тактическата авиация. Те са предопределени за съоръжение на тактическите изтребители-бомбардировачи F-35A, F-15E и F-16C/D, F/A-18 и Tornado на Военновъздушни сили на и други страни членки на НАТО.
Свят / сащ, бомби
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР