САЩ планират да накажат Китай за пандемията от COVID-19. Шест

...
САЩ планират да накажат Китай за пандемията от COVID-19. Шест
Коментари Харесай

Тръмп организира международен натиск срещу Китай

 Съединени американски щати възнамеряват да " санкционират " Китай за пандемията от COVID-19. Шест месеца преди президентските избори и сривът в международната стопанска система поради ковид, в Белия дом и измежду републиканските съдружници на президента Доналд Тръмп нараства потребността Китай да бъде жигосан поради неспособността му да спре разпространяването на заболяването още първоначално.

Сега се вършат старания да се привлекат непознати съдружници да създадат същото. През последните седмици Тръмп, дружно с няколко чиновници на администрацията, в това число държавния секретар Майк Помпео и икономическия консултант на Белия дом Лари Кудлоу, разговаряха с десетки непознати съдружници за методите за групово справяне с това, което Белият дом дефинира като желание на Китай да скрие тежестта на епидемията, настояват осведомени.

Самият президент разшири диалозите си с задграничните си сътрудници през последните три седмици и разиска връзките с Китай с десетки задгранични водачи, сподели осведомен с тези диалози от Белия дом. Въпреки че доста от обичайните съдружници в Съединени американски щати не престават да заобикалят увеличение на напрежението с Китай, в диалог с Тръмп някои европейски водачи показаха угриженост за това по какъв начин Китай се е справил с рецесията.

Сред разновидностите за отмъщение, които се разискват в президентстката администрация, са налагането на спомагателни мита за китайските артикули и ограничение на дейностите на китайските телекомуникационни компании. Длъжностни лица подчертаха, че не се чакат идни дейности.

Сред тези, които упорстват президентът да поеме по-твърда линия към Китай, е Джаред Кушнер - консултант на Тръмп и негов шурей. Според осведомени с неговото мнение Кушнер счита, че един от методите за активизиране на политическата поддръжка за президента е посредством мощна офанзива против Китай поради неспособността му да спре разпространяването на заболяването първоначално. " Колкото повече натяквате това на Китай, толкоз по-малко може да се каже, че ние сме се чобилизирали постепенно ", сподели източник, непосредствен до Белия дом.

От друга страна, министърът на финансите Стивън Мнучин, за който се знае, че се застъпва за по-тесни стопански връзки с Пекин и не принадлежи към " ястребите " в обкръжението на Тръмп, заема по-принципна позиция във връзка с Китай, настояват хора, осведомени с възгледите му. Те предизвестяват, че Мнучин продължава да не желае да се подхващат дейности, които биха могли да навредят на първичната комерсиална договорка, която администрацията на Тръмп подписа с Китай предходната година.

Източници са съобщили пред CNN, че са положени съгласувани старания за уединяване на комерсиалните полемики от актуалното политическо напрежение, с цел да не се навреди на свършената работа, написа още " БГНЕС ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР