САЩ планира да включи производителя на чипове Yangtze Memory Technologies

...
САЩ планира да включи производителя на чипове Yangtze Memory Technologies
Коментари Харесай

Производителят на чипове Yangtze Memory Technologies пада под санкциите на САЩ

Съединени американски щати възнамерява да включи производителя на чипове Yangtze Memory Technologies и още над 30 китайски компании в „ Черен лист “. Идеята е да им попречи да купуват избрани американски съставни елементи – ход, който сигурно ще задълбочи напрежението сред двете водещи международни стопански системи, оповестява Bloomberg.

Министерството на търговията на Съединени американски щати най-вероятно ще добави водещия китайски производител на чипове за памет и останалите в така наречен „ черен лист “ на субектите още тази седмица. На сдруженията, включени в листата на субектите, се не разрешава да купуват технологии от снабдители от Съединени американски щати, в случай че не получат специфичен лиценз за експорт от Търговския отдел.

Този ход би представлявал следващата ескалация в спора сред Съединени американски щати и Китай във връзка с технологиите. През октомври администрацията на американския президент Джо Байдън показа огромен набор от ограничавания върху опциите на Китай да купува полупроводници и съоръжение за произвеждане на чипове, като по това време включи Yangtze Memory и други компании в лист за спомагателен надзор.

Същевременно Министерството на търговията на Съединени американски щати добави 31 компании, в това число Yangtze Memory, в така наречен неизпитан лист, което значи, че американските управляващи не са в положение да потвърдят, че тези компании не поддържат китайската войска. Това сложи началото на 60-дневен интервал, през който фирмите трябваше да потвърдят, че техните предприятия не вземат участие в действия, които заплашват националната сигурност на Съединени американски щати.

Базираната в Ухан Yangtze Memory е най-големият производител на 3D NAND полупроводници в страната, а и световен водач, произвеждащ чипове памет, които се употребяват в смарт телефони и други компютърни устройства в конкуренция с компании като Samsung Electronics. Компанията е водила договаряния за доставка на Apple, което би било забележителна стъпка за китайската софтуерна промишленост, само че след това това е било отсрочено.

Американските представители пазят следващите ограничавания против бизнеса на Китай с претекста, че те са нужни, с цел да попречат на Пекин да се трансформира в по-голяма икономическа и военна опасност.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР