САЩ отпускат 200 млн. долара, с които може да се

...
САЩ отпускат 200 млн. долара, с които може да се
Коментари Харесай

Христо Иванов: На Радев му е тясна ролята на държавен глава

САЩ отпускат 200 млн. $, с които може да се модернизира българската войска. Това съобщи пред bTV съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

Парите се дават от фонд за превъоръжаване при изпращане на Украйна наши комплекси за противовъздушна защита (ПВО) - ракети С-200, чийто запас така и така изтича след година.

" Това не е нападателно оръжие, а за отбрана на жителите ", посочи водачът на Демократична България и добави, че от такова имат потребност в Украйна, където цивилни хора са подложени на безчовечен бомбардировки, което опонира на разпоредбите за водене на война.

Съпредседателят на Демократична България изиска отговор от служебното държавно управление какви са проектите за усвояването на този финансов запас за модернизиране на армията и добави, че в случай че не се реагира в точния момент, може да изпуснем тази опция.

Иванов разяснява и обвиняването на президента, като върна топката към самия президент - че думите му не го причисляват към „ партията на мира “, а от обслужващите Кремъл.

" Да откажеш помощ, без да се лишаваш от отбранителни качества, даже да ги усилваш - кого обслужваш, в случай че не господаря на Кремъл ", разяснява той.

Иванов добави, че по устава на Организация на обединените нации се оказва помощ на страна – обект на експанзия. „ Това не е инцидентно, тъй като в случай че не оказваш помощ на нападнатата страна, оказваш помощ на другата страна “, добави той.

По думите му, президентът е направил смяна в лексиката си и вместо да плаши с замесване на България във войната, “сега се показва къдраво - ще станем част от процесите на ескалация ”.

Според него, президентът не е положил задоволително старания да откри допирните точки сред партиите с цел да излъчат държавно управление, което е негово конституционно обвързване.

„ Президентът Радев е непрекъснато в някаква акция и му е тясна ролята на държавен глава, само че е тъжно, когато националният интерес страда от това “, заключи Иванов.

Съпредседателят на Демократична България разяснява икато го назова „ разгром за страната ни “ и израз на голямо съмнение от най-близките ни сътрудници.

Лидерът на " Да, България " посочи, че при работещи правоохранителни органи, службите безшумно, оперативно и дейно са щели да споделят информация за корупция с нас и по тази причина прикани за следващ път за оставката на Иван Гешев.

По думите му ГЕРБ от 2015 година саботират всички промени в правосъдната система. Той цитира последния отчет за върховенството на закона на Европейска комисия, който показва, че би трябвало да се вкара опция за наказателна отговорност и за отчетност на основния прокурор. Лидерът на Демократична България добави, че това е значимо изключително за случаи, в които прокуратурата се е врязала в политическия развой.

Христо Иванов разяснява и съдружното обединяване на " Демократична България " с “Продължаваме смяната ”.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР