САЩ отмениха специалния статут на Хонконг в американското законодателство, което

...
САЩ отмениха специалния статут на Хонконг в американското законодателство, което
Коментари Харесай

САЩ отмениха специалния статут на Хонконг

САЩ анулираха специфичния статут на Хонконг в американското законодателство , което разрешава лишаване на комерсиалните привилегии на финансовия център , откакто Вашингтон упрекна Китай в тъпчене на автономията на територията, осведоми Агенция Франс Прес.

Часове преди Народното събрание на Китай да организира основно гласоподаване на нов закон за сигурността в Хонконг, който предизвика митинги, държавният секретар Майк Помпео удостовери пред Конгреса, че Хонконг няма да получава особено отношение съгласно американското законодателство , на което полуавтономният град се радва след предаването му на Китай през 1997 година
 Помпео установи: Хонконг към този момент не е самостоятелен от Китай
Помпео установи: Хонконг към този момент не е самостоятелен от Китай

Съединени американски щати подкрепяли народа на Хонконг

Според прокаран през предходната година закон в поддръжка на продемократичните митинги в Хонконг, администрацията на Съединени американски щати би трябвало да удостоверява, че територията към момента се радва на обещаните от Пекин свободи, контрактувани с Англия при предаването на колонията.

Няма рационален човек, който може да удостовери през днешния ден, че Хонконг поддържа висока степен на автономност от Китай като се вземат под внимание обстоятелствата, акцентира Помпео.

Решението на Съединени американски щати значи, че Хонконг може да изгуби комерсиалните си привилегии, в това число по-ниските мита спрямо континенталната част на Китай.

Крайното решение е на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
 Китай дава обещание контрамерки при външна интервенция в Хонконг
Китай дава обещание контрамерки при външна интервенция в Хонконг

Не прецизира какви, тъй като " е рано да се отговори на този въпрос "

Националният национален конгрес на Китай се чака през днешния ден да одобри закон за сигурността, който ще забрани сепаратизма, подривната активност, непознатата интервенция и тероризма - стъпка, която съгласно деятели в Хонконг значи анулация на главните свободи.

Вчера в Хонконг избухнаха митинги поради различен противоречив законопроект , който криминализира осмиването на националния химн и планува три години затвор.
 Сблъсъци в Хонконг
Сблъсъци в Хонконг

Хиляди въоръжени служители на реда заляха улиците на Хонконг

Полицията разгласи, че са арестувани 300 души по време на демонстрацията.

Междувременно Вашингтон изиска изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за разискване на противоречивия закон за сигурността на Китай в Хонконг, само че Пекин блокира самодейността, оповестиха дипломати пред Агенция Франс Прес.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР