САЩ откриха огън по света със заплахите да наложат мита,

...
САЩ откриха огън по света със заплахите да наложат мита,
Коментари Харесай

САЩ откриха огън по света, предупреди Китай

САЩ " откриха огън " по света със заканите да наложат мита , предизвести държавното управление на Китай, представено от " Ройтерс ".

Азиатският колос акцентира, че Пекин незабавно ще отговори на ограниченията на Съединени американски щати.

 Китай удря с мита артикули от Съединени американски щати за 34 милиарда $
Китай удря с мита артикули от Съединени американски щати за 34 милиарда $

" Нашите ограничения са реципрочни "

Наложените от администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп мита върху импорт на китайски артикули за 34 милиарда $ ще влязат в мощ от 12,01 часа Американско източно общоприетоо време в петък (04,01 часа по Гринуич), което се пада по обяд в Пекин.

Тръмп заплаши да ескалира комерсиалния спор с мита върху китайски артикули за 450 милиарда $, в случай че Пекин наложи ответни ограничения.

Китай акцентира, че няма да " създаде първия изстрел ", само че държавното управление съобщи ясно, че китайските мита върху американски артикули ще влязат в мощ неотложно, в случай че Вашингтон наложи мита върху китайски артикули.

 Китай притиска Европейския съюз за търговски съюз против Съединени американски щати
Китай притиска Европейския съюз за търговски съюз против Съединени американски щати

Европейски Съюз обаче се " дърпа "

Говорител на китайското комерсиално министерство предизвести, че митата ще обиден веригата от доставки на интернационално равнище, в това число задгранични компании във втората най-голяма стопанска система в света.

" Ако Съединени американски щати наложат митата, те в действителност ще усилят митата против компании от всички страни, в това число китайски и американски компании. Мерките на Съединени американски щати нападат веригата от доставки на световно равнище. Да се каже по просто, Съединени американски щати откриват огън по целия свят, в това число и по себе си. Китай няма да се огъне пред лицето на закани и изнудване и няма да залитне от решимостта да отбрани свободната търговия и многостранната система ", изясни представителят.

 Китай скастри Съединени американски щати за
Китай скастри Съединени американски щати за " неприемливия напън " по отношение на китайски компании

Настоява Съединени американски щати да работят за по-добри връзки сред двете страни

Запитан дали американските компании в Китай ще бъдат наранени от комерсиалната война , представителят увери, че държавното управление ще отбрани юридическите права на всички задгранични компании в страната.

Европейски представители обявиха пред " Ройтерс ", че Китай оказва напън над Европейски Съюз да излязат с обща позиция против комерсиалните политики на Тръмп , само че за момента те упорстват да не заемат страна.

Китайска държавна медия разяснява дейностите на Съединени американски щати.

Таблоидът Global Times написа в материал на редакцията, че Китай би трябвало да се приготви и да се научи да се приспособява при новото развиване.

" Със мощния индустриален потенциал и с големия пазарен капацитет развиването на Китай е мъчно да бъде спряно. Но страната ще се изправи пред повече спънки в бъдещето си развиване, за което ние би трябвало да се научим да се приспособяваме ", написа изданието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР