САЩ отказаха да признаят компетентността на Международния съд в Хага

...
САЩ отказаха да признаят компетентността на Международния съд в Хага
Коментари Харесай

САЩ не признават компетентността на Международния съд в Хага по иска на Иран

САЩ отхвърлиха да признаят компетентността на Международния съд в Хага в тази ситуация с желае на Иран, целящ да бъдат вдигнати американските наказания, наложени наново от Доналд Тръмп, съобщи Франс прес.

"Иран не е потвърдил, че съществуват учредения, гарантиращи компетентността на съда ", съобщи на втория ден от процеса в Хага представителката на Вашингтон Дженифър Нюстед.

През май американският президент изтегли страната си от подписаното през 2015 година съглашение за иранската нуклеарна стратегия, с което Техеран даде обещание да не се стреми към произвеждане на нуклеарни оръжия. Решението на Тръмп възвърне строгите американски наказания против Техеран, до тогава спрени поради интернационалната договорка. Вашингтон заплаши да наложи наказания и на други страни, в случай че до началото на ноември не престанат да внасят ирански нефт.

Вчера, на първото съвещание в Хага по желае на Техеран, Иран настоя интернационалният съд краткотрайно - до края на процеса, да прекрати действието на глобите, с цел да отбрани иранските ползи от Вашингтон, който "задушава " стопанската система на страната. Иранският представител Мохсен Мохеби съобщи, че решението на Съединени американски щати е очевидно нарушаване на контракта за "приятелски връзки " с Техеран от 1955 година

Този контракт планува "за Съединени американски щати правото да вземат сходни решения и да постановат сходни ограничения " като глобите, с цел да подсигуряват своята национална сигурност, посочи през днешния ден Дженифър Нюстед, юридически консултант в Държавния департамент.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР