САЩ отхвърлиха глобалните призиви за прекратяване на огъня между Израел

...
САЩ отхвърлиха глобалните призиви за прекратяване на огъня между Израел
Коментари Харесай

Израел Газа: САЩ отхвърлят глобалните призиви за прекратяване на огъня

Съединени американски щати отхвърлиха световните апели за преустановяване на огъня сред Израел и палестинската формация Хамас с аргумента, че това не е „ верният отговор тъкмо в този момент ".

Говорителят на националната сигурност Джон Кърби направи мненията в понеделник, предлагайки вместо това " паузи ", с цел да се разреши доставката на помощ в Газа.

В момента запасите от храна, вода, гориво и медикаменти за 2,2 милиона поданици на Газа са рисково ниски.

Но Израел се зарече, че няма да има преустановяване на огъня, до момента в който Хамас не бъде разрушена.

" Призивите за преустановяване на огъня са апели към Израел да се съобщи на Хамас, да се съобщи на тероризма... това няма да се случи ", сподели министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху.

Говорейки на брифинг за пресата, господин Кърби сподели, че е убеден, че повече камиони с филантропична помощ ще могат да влязат в Газа през Египет.

Той сподели, че Съединени американски щати са говорили с израелското държавно управление за увеличение на броя на камионите, пресичащи границата всеки ден до към 100.

Около 45 камиона са влезнали в Газа през египетския пропускателен пункт Рафа в неделя, сподели господин Кърби. Но той призна, че ще са нужни повече.

„ Знаем, че даже това, което е трагично усъвършенстване спрямо това, където сме сега, към момента няма да бъде бъде задоволително “, сподели той на брифинга за пресата.

Филип Лазарини, общоприет комисар на организацията за подкрепяне на Организация на обединените нации UNRWA, сподели преди този момент пред BBC, че към 500 камиона дневно са влезнали в Газа преди началото на войната.

Израел бомбардира Газа след офанзивите на Хамас на 7 октомври, които убиха 1400 души в Израел и видяха 229 души, взети за заложници от Хамас.

Повече от 8300 души в Газа са били убити от началото на ответните бомбардировки на Израел, съгласно ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето.

Yinam Cohen, генералният консул на Израел в Средния Запад, сподели в понеделник, че една жена е държана за пленник от Хамас; Натали Раанан се беше върнала вкъщи в Чикаго.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР