САЩ одобриха за първи път медикамент за устен прием за

...
САЩ одобриха за първи път медикамент за устен прием за
Коментари Харесай

САЩ одобриха за първи път хапче за лечение на следродилна депресия

САЩ утвърдиха за първи път медикамент за вербален банкет за лекуване на следродилна меланхолия.
Американската организация по храните и медикаментите разгласи, че за първи път е разрешила таблетка, предопределена за лекуване на следродилна меланхолия - положение, което изпитват доста дами след раждане, само че което дълго време е било обгърнато в табу, съобщи Франс прес.
Медикаментът " Зурзуве " е първият перорален медикамент, който е предопределен за лекуване на следродилна меланхолия при възрастни, оповестява организацията в изказване. Следродилната меланхолия е " съществено и евентуално животозастрашаващо положение, при което дамите изпитват горест, виновност и възприятие за безполезност ", споделя Тифани Фарчоне, началник на отдела за психиатрия към Американската организация по медикаментите.
Всяка година към половин милион американски дами изпитват следродилна меланхолия.
" Достъпът до перорален медикамент ще бъде удобен вид за доста от тези дами, които се сблъскват с рискови, а от време на време даже животозастрашаващи усеща ", в това число мисли за самоубийство, добавя Тифани Фарчоне. Според две проучвания пациентките, които са получавали гореспоменатия медикамент, са посочили доста усъвършенстване на признаците от тези, приемали плацебо. Властите предлагат да се приема по една таблетка от 50 мг всяка вечер в продължение на 14 дни. Цената на медикамента към този момент не се оповестява.
Днес към една на всеки осем родилки изпитва признаци на следродилна меланхолия, а от тях единствено една четвърт се лекуват, показва Асима Ахмад, медицински управител.
И въпреки че " съществуват редица медикаменти, които лекуват меланхолия, зуранолонът (активната съставна част на гореспоменатия медикамент), има по-бърза резултатност и по-кратко време за лекуване на следродилната меланхолия от другите към този момент налични медикаменти ", споделя експертката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР