САЩ одобриха продажбата на усъвършенствани ракети за 3 милиарда долара

...
САЩ одобриха продажбата на усъвършенствани ракети за 3 милиарда долара
Коментари Харесай

САЩ ще продадат на Кувейт ракети за 3 млрд. долара

САЩ утвърдиха продажбата на усъвършенствани ракети за 3 милиарда $ на Кувейт, с цел да може дребната и богата на нефт страна от Залива да разполага с опция да се пази по-успешно, съобщи Асошиейтед прес.

Държавният департамент осведоми през вчерашния ден Конгреса за договорката, която бе подписана на фона на засилващото се напрежение в района на Близкия изток, за което мнозина настояват, че е резултат от активността на сили, които са в съюзнически връзки с Иран, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сделката съставлява продажба на 63 ракети " въздух-въздух " със междинен обхват, на 63 ракети " земя-въздух " с огромен обхват, на 63 тактически ракети, на радарни и информационни системи.

Американското държавно управление съобщи, че продажбата е в сходство с задачите на Съединени американски щати в областта на националната сигурност и на външната политика, и че в това време ще укрепи опциите на Кувейт да се отбранява.

В изказване на Държавния департамент се напомня, че на територията на Кувейт има над 4000 американски военни и цивилни лица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР