САЩ очакват Украйна да започне военната си офанзива до май.

...
САЩ очакват Украйна да започне военната си офанзива до май.
Коментари Харесай

Politico: САЩ очакват Украйна да започне военна офанзива до май

Съединени американски щати чакат Украйна да стартира военната си атака до май. Това написа американският базирайки се на американски чиновник.

Според американския вестник особено за това западните страни изпращат на Киев огромно количество техника и муниции. Източник от администрацията на Съединени американски щати, който пожела да остане неизвестен, сподели на изданието, че пакетите от помощ на Съединени американски щати. Пакетите с военна помощ на Съединени американски щати за Киев, получени „ преди четири или пет месеца, са ориентирани към това, от което Украйна се нуждае за контранастъпление ", сподели служителят.

Според събеседници на Politico Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) към момента не са решили тактика, само че всъщност имат единствено две благоприятни условия: да се придвижат на юг през Херсон в Крим или на изток от позициите си на север, а по-късно на юг, отрязвайки съветският сухопътен мост.

Първият вид се счита за нереалистичен в Съединените щати, защото съгласно американски чиновници Русия е засилила защитата на източния бряг на Днепър, а Украйна няма хора за десантна интервенция против такива сили. Затова във Вашингтон считат втория вид за по-вероятен.

По-рано The Washington Post написа, че Киев се съмнява в готовността си да организира пролетна атака заради утежняването на качеството на войските.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР