САЩ очакват нов рекорд при добива на газ, след като

...
САЩ очакват нов рекорд при добива на газ, след като
Коментари Харесай

САЩ очават нов рекорд при добива на газ за 2018 г. , отчитат повишение на средната спотова цена


Съединени американски щати чакат нов връх при добива на газ, откакто станат изцяло налични данните за цялата 2018 година Това излиза наяве от известие на ръководството за енергийна информация към министерство на енергетиката на Съединени американски щати (EIA).

“Когато през идващите месеци станат налични окончателните данни, EIA чака, че производството на природен газ в Съединени американски щати ще доближи рекордно равнище. За първите 10 месеца на 2018 година производството на газ в Съединени американски щати е с 11 % повече от аналогичния интервал на 2017 година “, се споделя в отчета.

Съединени американски щати усилват експорта на полутечен природен газ (LNG), а също по този начин и експортът до Мексико по газопроводи, което съгласно EIA подтиква добива.
В допълнение, вътрешното ползване на природен газ за първите 10 месеца на 2018 година се е нараснало със 17 %.

Средната годишна спотова цена на газа на Henry Hub през 2018 година се е повишила до 3,16 $ за 1 млн. btu (MMBtu), което е с 15 цента повече от междинната стойност за 2017 година Най-значително, съгласно бюлетина на ръководството е през октомври и ноември, последвано от намаляване през декември. EIA прави в бюлетина си цялостен обзор на ценовите равнища на газовия пазар.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР