САЩ обявиха в петък, че ще доставят на Украйна широко

...
САЩ обявиха в петък, че ще доставят на Украйна широко
Коментари Харесай

Министър Резников уверява: Касетъчните бомби ще са само за връщане на територии

САЩ оповестиха в петък, че ще доставят на Украйна необятно неразрешени касетъчни бомби за нейното контранастъпление против окупационните съветски сили. Канада и Испания се опълчват на изпращането.

 

Министър Резников добави, че Украйна ще води непоколебим указател на потреблението им и ще обменя информация с сътрудниците си.

 

Касетъчните муниции са неразрешени от повече от 100 страни. Те нормално освобождават огромен брой по-малки бомбички, които могат да поразяват в необятна област. Тези, които не се взривят, съставляват заплаха за десетилетията напред.

 

Джейк Съливан, съветникът по националната сигурност на президента Джо Байдън, се опита да показа причините за даването на касетъчните бомби на Украйна. Основният е връщането на територия.

 

„ Ние осъзнаваме, че касетъчните муниции основават риск от пострадване на цивилни от неексплодирали муниции, само че има и голям риск от пострадване на цивилни, в случай че съветски войски и танкове преминат през украински позиции и завземат повече украинска територия и подчинят повече украински цивилни, тъй като Украйна няма задоволително артилерия “, сподели той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР