САЩ обявиха нови санкции срещу 19 руски граждани и пет

...
САЩ обявиха нови санкции срещу 19 руски граждани и пет
Коментари Харесай

САЩ обявиха нови санкции срещу руски граждани и организации, вкл. ФСС и ГРУ

САЩ оповестиха нови наказания против 19 съветски жители и пет организации , измежду които са Федералната работа за сигурност (ФСС), Главното разследващо ръководство (ГРУ) и съветска пропагандна организация, заяви министерството на финансите във Вашингтон, представено от Ройтерс.

Те са уличени в „ зловредна киберактивност, в това число интервенция в изборите в Съединени американски щати през 2016 година, деструктивни хакерски атаки и прониквания в сериозна инфраструктура “, се споделя в известието на финансовия министър Стив Мнучин.

По ударите на глобите попадат съветските жители и организации, упрекнати от специфичния консултант Робърт Мълър, който управлява следствието за опитите за съветска интервенция в изборите в интерес на Доналд Тръмп и в американския политически развой въобще. Русия отхвърля да се е намесвала в американските избори, отбелязва Ройтерс.

Наказателните ограничения против тях плануват блокирането на всякакво тяхно имущество, което попада под юрисдикцията на Съединени американски щати , и възбрана за американски жители да влизат във финансови връзки с тях .

Сред новите имена в санкционния лист са шестима управителни фигури от ГРУ . Той включва и над 10 чиновници от петербургската Агенция за интернет проучвания, които съгласно Вашингтон са се пробвали да окажат въздействие върху изборите през 2016 година, внедрявайки се под непознати имена в обществените мрежи. Ройтерс показва съответно и името на съветския предприемач Евгений Пригожин и две негови компании, упрекнати в следствието на съветника Мълър.

Санкциите са първото приложение на новия Закон за противопоставяне на съперниците на Америка посредством наказания.

Мнучин показва, че се приготвят още ограничения против съветски държавни чиновници и олигарси „ поради тяхната дестабилизираща активност “. Министърът не посочи по кое време ще бъда оповестени идващите ограничения, като добави единствено, че с тях ще бъде кръстосан достъпът на глобените лица до американската финансова система.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР