САЩ обявиха награда от 10 млн. долара за информация за

...
САЩ обявиха награда от 10 млн. долара за информация за
Коментари Харесай

САЩ обявиха голяма награда за залавянето на лидера на Хизбула в Ирак

САЩ оповестиха премия от 10 млн. $ за информация за водача на ливанското придвижване " Хизбула " в Ирак Мохамад Кавтарани, оповестяват от Държавния департамент на Съединени американски щати.
Вашингтон счита Кавтарани за " почитан боен пълководец ", който е поел част от координацията на обвързваните с Иран военизирани структури в Ирак.
Тази съгласуваност се е осъществявала от иранския ген. Касем Сюлеймани преди ликвидирането му през януари при спецоперация. Съединени американски щати смятат " Хизбула " за терористична организация, Кавтарани прокарва ползите на групировката в Ирак, в това число поддръжка за локалните шиитски групировки. 
От 2013 г той към този момент попада в санкционния лист на Съединени американски щати. През 2019 година Вашингтон разгласи премия от 10 млн. $ за информация, която би помогнала да се наруши финансирането на " Хизбула ".
В рамките на програмата за залавяне на американските врагове Вашингтон към този момент заплати над 150 млн. $ на повече от 100 души. Освен пари, американската администрация дава обещание прекачване в Съединени американски щати и присъединяване в програмата за предпазени очевидци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР