САЩ обявиха днес нов пакет от военна помощ за Украйна,

...
САЩ обявиха днес нов пакет от военна помощ за Украйна,
Коментари Харесай

САЩ огласиха нов пакет от военна помощ за Украйна на стойност 250 милиона долара

САЩ оповестиха през днешния ден нов пакет от военна помощ за Украйна, който включва спомагателни муниции за противовъздушната защита и артилерията, съоръжение за разминиране и медицински коли, съобщи Ройтерс.

Най-новият пакет съдържа в допълнение съоръжение за разминиране, ракети за противовъздушна защита, муниции за артилерията и за ракетните системи Хаймарс, както и над 3 милиона боеприпаса за стрелково оръжие, уточни в изказване на американският държавен секретар Антъни Блинкън.

" Съединените щати дружно със съдружниците и сътрудниците си ще поддържат единно Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ", съобщи той.

Оборудването се финансира с към този момент утвърдени от Конгреса парични средства.

От началото на съветската инвазия през февруари 2022 година Съединени американски щати са дали на Украйна военна помощ за над 43 милиарда $. По-рано този месец президентът Джо Байдън изиска от Конгреса да утвърди спомагателна помощ на стойност 24 милиарда $. Както демократите, по този начин и републиканците в Конгреса поддържаха помощта за Украйна, само че някои крайнодесни републиканци, най-много съдружниците на някогашния президент Доналд Тръмп, желаят ограничение на помощта.

В началото на юни украинските войски започнаха контранастъпление на изток и на юг, само че напредването им се забавя от съветските минни полета и траншеи, които блокират настъпването в южна посока.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР