САЩ обявиха датата за първото си кацане на Луната от

...
САЩ обявиха датата за първото си кацане на Луната от
Коментари Харесай

Защо САЩ решиха да пращат полет до Луната след 51 години прекъсване?

САЩ оповестиха датата за първото си кацане на Луната от над 50 години.

Близо 51 години след последната задача до Луната Съединените щати се готвят техен уред още веднъж да доближи повърхността ѝ, въпреки и задачата да е друга от провежданите през Студената война, съобщи 24 часа.

На 25 януари 2024 година (след по-малко от два месеца) американски уред би трябвало да кацне на естествения сателит на Земята. При триумф тя ще е първата кацнала на Луната частна компания.

Ще липсва и водач – кацането ще е напълно самостоятелно. При това – с цел да е стабилно решение за бъдещите задачи – процесът не би трябвало да е безценен.

Това е тест за модела, при който НАСА ще работи с частни компании за полети до Луната. Една от тях, Intuitive Machines, разчита на ракетата Falcon 9 на SpaceX, с цел да излети през януари, с цел да спусне апарата Nova-C. Тя трябваше и да е първата, която да поеме към Луната, през ноември, само че изстрелването бе отсрочено заради механически проблеми (включително с ракетата).

„ Сред огромните провокации в това, което опитваме да се оправим, е да опитаме изстрелване и кацане на лунната повърхнина против парченце от средствата, които другояче би коствало “, каза изпълнителният шеф на компанията Джон Торнтън на конференция. „ Едва половината от задачите, отишли до повърхността на Луната, са сполучливи. “

Излитането на ракетата Vulcan Centaur е планувано за Бъдни вечер. Когато стигне до Луната, тя ще орбитира известно време към нея в очакване на удобни условия.

След това на ход е спускаемият уред Peregrine на Astrobotic, доставен във Флодира на 31 октомври.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР