САЩ обявиха, че ще предоставят на Украйна нова военна помощ

...
САЩ обявиха, че ще предоставят на Украйна нова военна помощ
Коментари Харесай

САЩ обявиха 820 млн. долара нова военна помощ за Украйна, включително ракетни системи

Съединени американски щати оповестиха, че ще дават на Украйна нова военна помощ на стойност 820 млн. $, в това число нови ракетни системи земя-въздух и радари за контраартилерия в отговор на ракетите с огромен обхват, на които Русия мощно разчита във войната, съобщи Асошиейтед прес. 

През последните дни Русия изстреля десетки ракети по украинската територия и притисна украинските сили с продължителни офанзиви, продължаващи от време на време с часове. Украинските водачи приканиха западните си съдружници бързо да изпратят още боеприпаси и високотехнологични системи, които да оказват помощ на украинските сили да компенсират неравенството в съоръжение и човешка мощ. 

Като цяло Съединени американски щати към този момент са насочили над 8,8 милиарда $ под формата на оръжия и военно образование към Украйна, близо 7 милиарда д. от които бяха оповестени след офанзивата на Русия против съседа й в края на февруари. 

" Ще поддържаме Украйна, до момента в който е належащо " , съобщи по-рано тази седмица президентът Джо Байдън на конференция по време на срещата на върха на НАТО в Мадрид. 

Като част от новия пакет Съединени американски щати ще закупят две системи NASAMS –  разработена в Норвегия противовъздушна система, която е със междинен и отдалечен обхват, каквито се употребяват за отбрана на въздушното пространство към Белия дом и Капитолия във Вашингтон. Пентагонът ще даде на украинската войска и до 150 000 броя 155-милиметрови артилерийски снаряда, както и спомагателни боеприпаси за ракетните системи със междинен обхват HIMARS, които обезпечи на Украйна през юни. От август 2021 година това е 14-тата пратка оръжия и муниции, които министерството на защитата на Съединени американски щати дава на Украйна от складовете си.   
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР