САЩ обеща 60 милиона долара военна помощ за Украйна преди

...
САЩ обеща 60 милиона долара военна помощ за Украйна преди
Коментари Харесай

САЩ обещаха на Украйна 60 милиона долара военна помощ

САЩ даде обещание 60 милиона $ военна помощ за Украйна преди утрешната среща в Белия дом сред американския президент Джо Байдън и украинския му сътрудник Володимир Зеленски, съобщи Асошиейтед прес.

Правителството на Съединени американски щати уведоми Конгреса, че помощта за Украйна е нужна поради " доста нарастване на съветската военна интензивност по границата й ", минометни офанзиви, нарушавания на примирието и други провокации. " Струпването на съветски войски по украинската граница акцентира незадоволителния потенциал на украинската войска за отбрана от съветско навлизане ", се споделя в писмото до Конгреса, представено от Българска телеграфна агенция.

" Спешно би трябвало да се подхващат дейности за справяне със забележителните празноти в потенциала на Украйна, с цел да се подсилят възпиращите благоприятни условия предвид на актуалната съветска опасност ", декларира държавното управление.

Помощта има за цел да покаже, че Съединени американски щати са ангажирани със сигурността на Украйна, която търси по-голяма поддръжка от Запада в миг на възходящо напрежение с Русия.

Новият пакет ще включва и противотанкови ракети " Джевълин ", които съгласно Киев са значими за защитата против подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна. През март Пентагонът разгласи военна помощ за Украйна на стойност 125 милиона $, в това число два патрулни катера, които да спомагат за отбраната на украинските териториални води.

Русия прикани през днешния ден Съединени американски щати да окажат по-голям напън върху Зеленски, показва ДПА. Съединени американски щати би трябвало да употребяват въздействието си върху Зеленски, с цел да го убедят да извършва Минските договорености за отцепническите райони в Източна Украйна, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от организация Интерфакс. Освен това Украйна би трябвало да съблюдава споразуменията, реализирани в Париж през декември 2019 година с посредничеството на Франция и Германия, съобщи Песков.

Зеленски дойде през днешния ден на посещаване във Вашингтон. Предвижда се той да разиска в Пентагона военната обстановка в Източна Украйна и да се срещне с Байдън в Белия дом.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР