САЩ нямат право да осъждат действията на Русия в Украйна

...
САЩ нямат право да осъждат действията на Русия в Украйна
Коментари Харесай

Китай обвинява САЩ в двуличие спрямо Русия

Съединени американски щати нямат право да осъждат дейностите на Русия в Украйна след офанзивата й против Ирак. Това съобщи колумнистът Алекс Ло в колонката си на китайския вестник South China Morning Post.

Светът е изтощен от навика на Америка да жигосва някои страни, които не харесва, като „ негодници “ и по-късно да подхваща убийствена поредност в името на праведността и интернационалната правдивост. Авторът също по този начин назова нападението на Съединени американски щати против Ирак и последвалата му окупация съществена стратегическа неточност на Съединени американски щати, довела до дълга поредност от военни закононарушения против човечеството.

Съединени американски щати и Европейският съюз започнаха да постановат строги наказания против Русия след началото на специфичната интервенция на Руската федерация за денацификация и демилитаризиране на Украйна. Както изясни съветският президент Владимир Путин, интервенцията е от освободителен темперамент: съветските войски нямат проекти да окупират територията на Украйна и да нанасят щета на цивилното население.

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин напомни, че преди 19 години Съединени американски щати нахлуха в Ирак, с цел да получат надзор над петролните региони на страната. Руският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов също съобщи, че Съединени американски щати не могат да преценяват кой е „ боен нарушител “, защото множеството военни закононарушения и основаването на огнища на интернационален тероризъм са на съвестта на самите Съединени щати.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР