САЩ няма как да ни предостави F-16 като заместваща платформа

...
САЩ няма как да ни предостави F-16 като заместваща платформа
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: САЩ няма как да ни предостави изтребители F-16

САЩ няма по какъв начин да ни даде F-16 като заместваща платформа на българските изтребители и старателно предлага на България да продължи употреба на самолетите МиГ-29. Това сподели служебният министър на защитата, който е на чуване в парламентарната комисия по защита, цитирайки писмо от американските Военновъздушните сили.

Министърът добави, че ведомството работи в посока удължение на живота на МиГ-29.

Стоянов отговори на въпрос на Ивайло Мирчев от " - " за опцията България да употребява сума от няколкостотин $ за покупка на американско военно съоръжение, в случай че страната ни даде на Украйна руска военна техника, както и какви дейности е подхванало МО, с цел да се възползва от тази опция. Министърът посочи, че сумата, какво и по какъв начин е предложила американската страна е класифицирана информация.

Министърът още веднъж уточни, че времето за така наречен „ триъгълни покупко-продажби “ беше изпуснато. Под " триъгълна договорка " се има поради, в случай че България подписа контракт с друга страна да ни даде западно въоръжение, страната ни може да изпрати на Украйна от остарялото руско въоръжение у нас.

Невярно е изказванието, че по време на постоянното държавно управление не са получавани оферти за даване на оръжия на Украйна. По времето на постоянното ръководство са желани самолети Су-25, МиГ-29, снаряди и друго въоръжение, само че не е реагирано, сподели още Димитър Стоянов  Димитър Стоянов Димитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 година в Свиленград.   През 1986 година приключва.

Министерството на защитата работи старателно в посока рационализация за Българската войска, добави министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

Третата точка от дневния ред на комисията планува чуване на управлението на Министерство на защитата по отношение на импортирания отчет до комисията по защита, засягащ дейностите на държавното управление по даване на военна помощ за Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР