САЩ няма да нанесат удар по Северна Корея, защото са

...
САЩ няма да нанесат удар по Северна Корея, защото са
Коментари Харесай

САЩ няма да нанесат удар по Северна Корея, смята Сергей Лавров

САЩ няма да нанесат удар по Северна Корея, тъй като са уверени, че тя разполага с нуклеарно оръжие, което може да бъде употребявано като ответна мярка, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за телевизионния канал НТВ, излъчено през днешния ден и представено от Българска телеграфна агенция.

" Аз в този момент не желая да пазя Северна Корея, а просто споделям, че всички сме съгласни с подобен разбор на обстановката ", добави съветският външен министър. Според него тази логичност е била подкрепена от множеството негови събеседници, с които се е срещнал тази седмица по време на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Лавров изрази вяра, че тази логичност ще бъде взета поради и от аналитиците във Вашингтон. В противоположен случай, означи той, обстановката може да излезе отвън надзор и да се стигне до " доста непредсказуем пик и ще страдат хиляди и хиляди, десетки хиляди, в случай че не и стотици хиляди напълно почтени жители в Южна Корея, в Северна Корея, несъмнено, и в Япония, а и Русия, и Китай са напълно наоколо ".

Русофобите изпаднали в нервозен срив от успеха на Тръмп

Спирайки се на вътрешнополитическите битки в Съединени американски щати, Лавров изрази мнение, че те са обусловени от това, че на власт там е пристигнал непостоянен претендент. " Русофобите безусловно изпаднаха в нервозен срив от успеха на Доналд Тръмп на изборите и в този момент същите тези русофоби се пробват да притиснат неговата администрация в ъгъла ", сподели съветският външен министър.

Според него основната роля в тази ситуация се играе от демократите, които не престават да упрекват съветската интервенция за провалянето на Хилари Клинтън.

Говорейки по тематиката за реформирането на Организация на обединените нации, Лавров сподели, че в международната организация безспорно има насъбрани " мазнинки ", които би трябвало да бъдат " изрязани ", само че това би трябвало да стане деликатно, с цел да не бъде обиден нейният жив организъм. " Тези бюрократични излишества значително се изясняват с това, че в Организация на обединените нации членуват 193 страни. Всяка от тях има безусловно обяснимо предпочитание да бъде приобщена по някакъв метод към работата на организацията и да бъде показана в нейния секретариат ", добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР