САЩ няма да могат да нанесат стратегическо поражение на Русия,

...
САЩ няма да могат да нанесат стратегическо поражение на Русия,
Коментари Харесай

Рябков: Западът няма да може да нанесе стратегическо поражение на Русия

САЩ няма да могат да нанесат стратегическо проваляне на Русия, сподели съветският заместител външен министър Сергей Рябков на конференция, оповестиха съветски медии.

Според Рябков, във Вашингтон се е формирал консенсус на елитите на антируска основа, които желаят стратегическо проваляне на Москва: „ Няма да има такова проваляне. “

„ Москва не приключва разговора с Вашингтон по Договора за редуциране на стратегическите настъпателни въоръжения (СТАРТ) от самото начало след началото на специфичната военна интервенция в Украйна, Русия осъзнава значимостта на това направление “, добави още Рябков.

" Не спирахме разговора с нашите американски сътрудници по тази тематика през целия интервал след началото на специфичната военна интервенция. Да, нямаше публични официални срещи на двустранната консултативна комисия, само че имаше контакти, в това число телефонни, и посредством нашите представители, които съставляват делегациите на Руската федерация и Съединени американски щати в този орган, тематиката е обсъждана и на други равнища. Разбира се, разговорът мина през посолството. Това е поради обстоятелството, че ние сме ясно и изцяло осъзнават смисъла на този въпрос и се ангажират с използването на контракта и спазването на неговите разпореждания “, съобщи Рябков.

Рябков означи, че Русия не би желала СТАРТ да стане жертва на американската политика за разглобяване на интернационалната архитектура за сигурност в името на личните си ползи, „ както се случи в предишното и неведнъж се демонстрираше в разнообразни сегменти на последния интервал “.

Заместник-министърът на външните работи на Руската федерация акцентира, че Русия отхвърля американските искания против Руската федерация в неспазване на наредбите на Договора СТАРТ: „ Ние сме ангажирани с контракта. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР