САЩ няма да изтегля войските си от Сирия в близко

...
САЩ няма да изтегля войските си от Сирия в близко
Коментари Харесай

САЩ не смята в близко бъдеще да изтегля войски от Сирия

Съединени американски щати няма да изтегля войските си от Сирия в близко бъдеще . Това разгласи в четвъртък специфичният представител на Съединени американски щати за Сирия Джеймс Джефри , оповестява ТАСС.

" Ние не планираме евакуиране на американски войски от Сирия в близко бъдеще ". В същото време той разяснява, че американското военно наличие в Сирия е в полза на битката против тероризма . " В последна сметка тяхната задача (на американските войски) е да обезпечат необратимото проваляне на Ислямска страна. И... ще отнеме още малко време ".

" Голяма част от нашите старания , ориентирани към победа на ДАЕШ в Сирия , са на първо място да се държи ДАЕШ надалеч от нефтените залежи , посредством които тя финансира своя гнет в продължение на години, а също и да подсигурява че локалните общности, които работят с нас против ДАЕШ , разполагат с запаси да продължат битката и да обезпечат себе си, защото те са под напън освен от ДАЕШ, само че, несъмнено, от режима на Асад ", добавя дипломатът.
 Армията на Сирия завладя основен град в провинция Идлиб
Армията на Сирия завладя основен град в провинция Идлиб

Поредна победа за силите на президента Башар Асад

Противодействие на сирийските държавни сили по границата на зоната за деескалация на Идлиб значи, че Дамаск се стреми към военна победа, а не към компромисно решение , добави Джефри.

" Всички сме в потрес и смут , както означиха държавният секретар Помпео и други от Вашингтон от безкомпромисното нахлуване на Асад против Идлиб с поддръжката на Русия и Иран . Тази атака значи, че режимът на Асад не желае компромисно решение, а вместо това търси военна победа ", изяснява той

По думите му, " признаваме, че в Идлиб има терористи " и акцентира, че измежду тях има групи, приети за терористични и от Съединени американски щати, и от Организация на обединените нации , а Вашингтон също организира военни интервенции против редица от тях.

" Независимо от това, никоя от тях по никакъв метод не е представлявала опасност от Идлиб към съветската или сирийската войска . Ние доста деликатно следихме изказванията на Русия , че тези хора правят офанзиви, а Русия и сирийският режим реагират единствено на това. Това не е правилно .

" Понякога има дребен брой офанзиви без последици , да вземем за пример дронове летят от Идлиб и така нататък, само че те са безусловно незначителни и редки , от тях има дребни вреди и няма въобще жертви или са доста малко . Това просто се употребява като опрощение ", разяснява Джефри.
 Обвиниха Русия за избити цивилни в Идлиб при въздушни удари, тя отхвърля
Обвиниха Русия за избити цивилни в Идлиб при въздушни удари, тя отхвърля

Съобщава се за 10 избити цивилни

Той добави също, че каналите за попречване на произшествия сред Съединени американски щати и Русия в Сирия работят дейно на всички равнища. " Ние работим за попречване на произшествия с Русия в Сирия всекидневно и вършим това от няколко години. Каналите за попречване на произшествия работят доста дейно, работят на всички равнища. Специалистите са в непрекъсната съгласуваност . "

Според Джефри американските и съветските сили от време на време са били покрай произшествия . " Това е територията, където Съединени американски щати, Русия, силите на режима, нашите сътрудници от Демократичните сирийски сили и за жалост някои детайли на Ислямска страна са близо ", съобщи специфичният делегат на Съединени американски щати. " Това е дейна военна зона . "

" Очевидно е, че понякога се изискват канали за попречване на произшествия, с цел да се понижат недоразуменията . Ние сме доста удовлетворени от този механизъм ", съобщи Джефри.

По-рано съветското министерство на защитата разяснява, че " в Сирия сред въоръжените сили на Русия и Съединени американски щати се развиват безусловно естествени и професионални връзки ".
 Русия разполага С-400 в Камишли, Сирия, има напрежение с войски на Съединени американски щати
Русия разполага С-400 в Камишли, Сирия, има напрежение с войски на Съединени американски щати

Американски войски " блокират " съветските да стигнат до нефтени находища
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР