САЩ няма да доставят ваксината срещу коронавирус в чужбина, докато

...
САЩ няма да доставят ваксината срещу коронавирус в чужбина, докато
Коментари Харесай

САЩ засега отказват да изнасят ваксини срещу коронавирус, но разговарят с Мексико за това

САЩ няма да доставят имунизацията против ковид в чужбина, до момента в който не завършат имунизацията на популацията си. Това съобщи говорителката на Белия дом Джен Псаки, съобщи БГНЕС.
" Не. Президентът даде ясно да се разбере, че задачата му е да имунизира всеки американец. Когато реализираме тази цел, тогава с наслада ще обсъдим идващите стъпки ", сподели на брифинг Псаки, запитана дали Вашингтон ще се съгласи да сложи ваксина по вероятно искане на Мексико.
 Коронавирусът по света: Видимо понижение на новите случаи в Съединени американски щати Коронавирусът по света: Видимо понижение на новите случаи в Съединени американски щати
Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 114 051 765 и 114 689 260 според а...
Според настояща информация на Statista, в Съединени американски щати към този момент са приложени над 75 200 000 дози ваксина против ковид. По този индикатор Съединените щати са номер едно в света, надалеч пред Китай, където са приложени малко над 40 000 000 дози.
Буквално часове по-късно изказване обаче президентите на Съединени американски щати и Мексико Джо Байдън и Андрес Обрадор се договориха по време на видео договаряния да развиват съдействие в битката против пандемиите. В това число двамата приказваха за доставки на ваксини против ковид от Съединени американски щати за Мексико.
" Те се договориха да си сътрудничат против пандемиите, в това число посредством разширение на опциите на публичното здравословно хранене, обмена на информация и създаването на миграционните политики. Осъзнавайки стратегическа значимост на двустранните стопански връзки, те удостоверяват своята ангажираност с тристранното комерсиалното съглашение, включващо и Канада... Двамата водачи се договориха да укрепят устойчивостта и сигурността на веригите от доставки,...както и да поддържат икономическия разговор на високия равнище за реализиране на тези цели ", споделя се в документа.
Президентите на два страни разискаха и съдействието в областта на сигурността, битката против климатичните промени, противодействието против корупцията, както и въпросите на миграционната политика.
 Съединените щати утвърдиха имунизацията на Johnson&Johnson Съединените щати утвърдиха имунизацията на Johnson&Johnson
Съединени американски щати получават трета ваксина за предварителна защита на COVID-19. Това е реалност, откакто федералната организация за надзор на храните и медикаментите ра...
В началото на декември 2020 година тогавашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа декрет, забраняващ даването на коронавирусна ваксина на други страни преди имунизирането на американците.
В Съединени американски щати са утвърдени три ваксини против ковид. Две от тях (на Pfizer/BioNTech и Moderna) се ползват с две дози, а третата, на компанията " Джонсън и Джонсън " и " Янсен " - с една доза.
Байдън се ангажира да извърши 100 милиона имунизации против ковид през първите 100 дни от президентството си. Към днешна дата съгласно наличните статистически данни са употребявани над 75 милиона дози от имунизациите.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР