САЩ не виждат възможност Русия да бъде изключена от Съвета

...
САЩ не виждат възможност Русия да бъде изключена от Съвета
Коментари Харесай

САЩ : Не обмисляме стъпки, които биха ни поставили в пряк конфликт с Русия

САЩ не виждат опция Русия да бъде изключена от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради войната ѝ в Украйна.

Това съобщи прессекретарят на Белия дом Джен Псаки на конференция, когато беше запитана за апела на Украйна към Организация на обединените нации да лиши Русия от мястото ѝ в Съвета за сигурност, съобщи UNIAN.

„ Не виждаме по какъв начин ще се случи това “, сподели Псаки.

Тя изрази паника, че Руската федерация интензивно подкопава Устава на Организация на обединените нации, като е непрекъснат член на Съвета за сигурност.

„ Особено тревожно е, че Русия, поради нейната специфична отговорност да поддържа Хартата на Организация на обединените нации, интензивно подкопава тази харта и злоупотребява с позицията си “, сподели тя.

По отношение на апела на Украйна за зона, неразрешена за полети над Украйна, Псаки повтори, че американският президент Джо Байдън няма да сътвори такава.

„ Това всъщност ще изисква американската войска да смъква съветски самолети и да насърчи евентуална директна война с Русия. Точно стъпката, която желаеме да избегнем “, сподели тя.

На въпрос дали Съединени американски щати са подготвени да изпратят въздушна поддръжка на Украйна, Псаки отговори, че Вашингтон е траял да дава набор от отбранителна помощ през последните няколко дни.

„ Но ние не обмисляме стъпки, които биха ни сложили в директен спор с Русия “, добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР