САЩ не следва да предприемат санкции срещу проекта Северен поток

...
САЩ не следва да предприемат санкции срещу проекта Северен поток
Коментари Харесай

Известен американски дипломат не смята, че трябва да има санкции срещу Северен поток

САЩ не следва да подхващат наказания против плана " Северен поток 2 ", съобщи на семинар в Атлантическия съвет във Вашингтон американският почитан енергиен специалист Ричард Морнингстар. Той е заемал длъжности като специфичен представител на Съединени американски щати по енергийните въпроси в Евразия, непрекъснат представител към Европейски Съюз, специфичен консултант на президента по въпросите на каспийската енергетика и дипломат в Азербайджан.
Морнингстар уточни, че въпреки и да не е огромен последовател на плана " Северен поток-2 ", не счита, че би трябвало да се вкарват наказания по този план. Мнението му е, че фактически за реализирането на " Северен поток 2 " би трябвало да се проведат диспути, написа БГНЕС по информация на съветската държавна осведомителна организация ТАСС.
Друг американски представител – зам.-помощник държавният секретар по енергийните въпроси Сандра Оудкърк сподели, че настоящото законодателство не задължава администрацията на Съединени американски щати да вкарва наказания във връзка с плана " Северен поток 2 ", само че има право да го направи. " Това може да бъде направено, в случай че и когато администрацията сметне, че обстановката го изисква ", сподели тя.
Проектът " Северен поток 2 " планува разширение на настоящия магистрален газопровод " Северен поток ", свързващ Русия и Германия по дъното на Балтийско море, заобикаляйки по този метод директните страни Украйна, Беларус, Полша и други източноевропейски и прибалтийски страни. Въвеждането му в употреба е планувано за 2019 година. Пропускателната дарба на всяка от двете тръби е 27.5 милиарда куб. метра газ годишно. Разширението ще удвои потенциала на първия газопровод " Северен поток ".
Газопроводът " Северен поток 2 " би трябвало да пресече териториалните води и изключителната икономическа зона на Дания по продължение на 139 километра и да премине около остров Борнхолм. Разрешение за строителството би трябвало да бъде обещано от управляващите на Германия, Русия, Финландия и Швеция, през чиито води ще премине новия водопровод. Международни съвещания ще би трябвало да се проведат с присъединяване на Латвия, Литва, Полша и Естония. Стойността на построяването на " Северен поток 2 " се прави оценка на 9,5 милиарда евро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР