САЩ не слагат конкретни срокове за въвеждане на санкции срещу

...
САЩ не слагат конкретни срокове за въвеждане на санкции срещу
Коментари Харесай

На Турция й остава все по-малко време до санкциите, обявиха САЩ

САЩ не поставят съответни периоди за въвеждане на наказания против Турция поради покупката от Анкара на съветски зенитно-ракетни системи С-400, само че на Анкара й остава все по-малко време, с цел да откри решение на тези различия с Вашингтон, съобщи в сряда на брифинг за задгранични жураналсти асистент държавният секретар на Съединени американски щати по военно-политическите въпроси Кларк Купър, оповестява ТАСС.

По думите му е неправилно да се приказва, че на Турция "й се е разминало " поради покупката на съветските системи С-400.

Купър сподели, че ситуациите на закона "за противопоставяне на съперниците на Америка посредством наказания " /CAATSA/ не престават да се ползват. Той посочи, че няма точни периоди за въвеждане на наказания по отношение на Турция, само че че на Анкара й остава все по-намаляващ интервал от време, с цел да реши този въпрос.

Технически наказания към момента не са въведени. Но ние неотложно изключихме Турция от програмата за Ф-35, акцентира Купър. Урокът за другите страни се заключава не в това, че на Турция всичко й се е разминало, а в това, че точно тя е изгубила и още може да загуби, посочи той.

През декември 2019 година комисията по външни работи на Сената на Съединени американски щати утвърди пакет със наказания против Турция и финансовия й бранш поради турската военна интервенция в Североизточна Сирия и покупката на С-400. Сега законопроектът би трябвало да бъде прегледан от целия състав на Сената, където в текста може да бъдат импортирани корекции. Подобен законопорект бе утвърден и от Камарата на представителите на Конгреса в края на октомври 2019 година

Освен това американският президент Доналд Тръмп подписа през декември закона за бюджета за защита за 2020 година, в който се планува налагане на наказания на Турция по отношение на покупката на съветските системи С-400.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР