САЩ не са доволни от проучването на обстоятелствата около разпространението

...
САЩ не са доволни от проучването на обстоятелствата около разпространението
Коментари Харесай

САЩ настояват разследването на СЗО за коронавируса да продължи

Съединени американски щати не са удовлетворени от изследването на събитията към разпространяването на ковид, осъществено от Световната здравна организация (СЗО) и упорстват за продължение на работата в тази посока, съобщи американският държавен секретар Антъни Блинкън след диалозите си с австралийската външна министърка Марис Пейн, предадоха международните организации.

Не сме удовлетворени от първичното следствие. Поддържаме продължение на следствието, с цел да се обясни какво е станало. Това е доста значимо, тъй като би трябвало да разберем какво се е случило, в случай че желаеме да разполагаме с по-добри благоприятни условия да предотвратяваме това в бъдеще, сподели Блинкън.

Според американския държавен секретар продължаването на следствието е належащо също за подсилване на международната система за опазване на здравето, с цел да се подсигурява попречване, идентифициране и понижаване на вредите при бъдещи пандемии.

Това би трябвало да стартира с ясно схващане на станалото. Въпросът не е просто да обвиним някого, а по-скоро да разберем какво се е случило, с цел да предприемем ефикасни дейности в бъдеще.

Необходима е отчетност. Знаем, че в първите дни на пандемията Китай не даде навременен достъп на интернационалните специалисти, не даде навреме информация, имаше незадоволителна бистрота.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР