САЩ не са добре подготвени да се противопоставят на все

...
САЩ не са добре подготвени да се противопоставят на все
Коментари Харесай

САЩ губят от Русия влиянието си в глобален мащаб

САЩ не са добре готови да се опълчват на все по-наглата политическа война, която Русия води, с цел да подкопава демокрацията. Това е заключението в отчет, направен от специалисти на Пентагона и независими стратези, представен от електронното издание " Политико ". В документа, който е 150 страници, е направена подробна оценка, отговаряща на рецензиите на републиканците и демократите към метода на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп към Москва. Т.нар. Бяла книга е предопределена за Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати.

В отчета се акцентира, че САЩ към момента подценяват обсега на съветската експанзия, която включва потреблението на агитация и дезинформация, с цел да се влияе върху публичното мнение в Европа, Централна Азия, Африка и Латинска Америка. Посочени са и заплахите от задълбочаващото се сближаване сред Русия и Китай, което е ориентирано против САЩ и привързаността към " властническата непоклатимост ". Според създателите на документа хаосът у дома пречи на Съединени американски щати да реагират съответно. 

В разбора не се насочат рецензии към Тръмп, само че неслучайно той е оповестен на фона на възходящо недоволство на демократи и републиканци от политиката на американския държавен глава към съдружниците на Съединени американски щати в Европа и Азия, както и от отношението му към властнически водачи като Владимир Путин и Ким Чен Ун. Документът съдържа също и предупреждение на военните към цивилните водачи за заканите за националната сигурност на Съединени американски щати. Стратезите се притесняват, че в случай че не бъдат подхванати дейности, в последна сметка може да се стигне до експлоадирането на  въоръжен спор. Има и рекомендации Държавният департамент да организира по-агресивни интервенции за оказване на въздействие, в това число и за основаване на съмнение сред Русия и Китай. Експертите обаче считат, че е належащо и съдействие с Русия в основни области, изключително в областта на нуклеарните оръжия.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР