САЩ не проявяват интерес към съвместна работа с други страни,

...
САЩ не проявяват интерес към съвместна работа с други страни,
Коментари Харесай

САЩ не проявяват особен интерес към подновяване на шестстранните преговори

САЩ не демонстрират интерес към взаимна работа с други страни, с цел да накарат Северна Корея (КНДР) да се откаже от нуклеарните си оръжия, съобщи съветникът на Белия дом по националната сигурност Джон Болтън пред телевизия " Фокс нюз ", съобщи Асошиейтед прес.

Болтън добави, че Вашингтон не се пробва да изключи други страни, само че американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският водач Ким Чен-ун избират двустранните договаряния, предава БТ€А.

След договаряния с Ким тази седмица съветският президент Владимир Путин предложи възобновяване на провалилите се шестстранни договаряния с КНДР, напомня АП. Според съветския държавен глава Ким е подготвен да се откаже от нуклеарните си оръжия, само че единствено в случай че получи непоклатими гаранции за сигурността си, подкрепяни от многостранно съглашение.

Двете срещи сред Ким и Тръмп не доведоха до основаването на график за денуклеаризацията на Северна Корея. Болтън съобщи, че президентът на Съединени американски щати към момента обмисля опцията за трета среща на високо ниво със севернокорейския водач.

Според съветника по националната сигурност Съединени американски щати са подписали документ, приемащ да платят разноските на Пхенян за грижите, положени за американския студент Ото Уормбиър. Вашингтон обаче не е платил двата милиона $, поискани от севернокорейския режим, съобщи Ройтерс.

Болтън удостовери оповестената в медиите информация, че КНДР е поискала 2 милиона $, преди Уормбиър да бъде изпратен със аероплан за Съединени американски щати. Студентът беше в кома и не оцеля.

Пратеникът на Държавния департамент на Съединени американски щати Джоузеф Юн е подписал документа, когато отишъл да получи Уормбиър, удостовери Болтън. Той обаче добави, че през последните няколко дни е ревизирал, че не са били осъществени заплащания. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР