САЩ не насърчават Украйна да извършва удари в Русия, заяви

...
САЩ не насърчават Украйна да извършва удари в Русия, заяви
Коментари Харесай

Говорителят на Държавния департамент: САЩ не насърчават на Украйна да извършва удари в Русия

САЩ не предизвикват Украйна да прави удари в Русия, съобщи представител на американската дипломация след набези с дронове против бази и летища в Русия, за които има подозрения, че са пристигнали от Киев, предадоха международните организации и Българска телеграфна агенция.

" Ние не даваме опция на Украйна да провежда удари оттатък нейните граници, ние не насърчаваме Украйна да подхваща удари оттатък нейните граници ", сподели представителят на Държавния департамент Нед Прайс.

" Всичко, което ние вършим, всичко, което светът прави, с цел да поддържа Украйна, е в поддръжка на Украйна ", добави той.

" Ние предоставяме оръжия на Украйна, нещо, от което тя има потребност, с цел да бъдат употребявани те на нейната суверенна територия, на украинската територия, с цел да се опълчи тя на съветския агресор ", акцентира Прайс.

Той обаче не приписа ударите на Киев, който пък не е поел отговорност за тях.

Експерти мислят, че Украйна е проникнала в съветското въздушно пространство с дронове, датиращи от руската ера, а не благодарение на военната помощ в размер на милиарди долари, предоставена й от западните сили от началото на съветската инвазия в страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР