САЩ не могат да приемат, че Русия се опитва да

...
САЩ не могат да приемат, че Русия се опитва да
Коментари Харесай

Антъни Блинкен: САЩ няма да позволят Русия да включи Украйна в своята сфера на влияние

САЩ не могат да одобряват, че Русия се " пробва да сътвори своя лична сфера на въздействие ", защото това може да " отвори кутията на Пандора " и да докара до безпорядък в интернационалните връзки. Това изказване направи във вторник държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в изявление за онлайн изданието Crooked Media преди да отпътува за Киев, предава

„ Една страна – Русия – с дейностите си споделя, че може да промени границите на съседа си със мощ, има вяра, че може да реши за прилежащата страна с кого да откри връзки, вместо народа й и определеното от него държавно управление. Тази страна споделя, че е обикновено да има сфера на въздействие и в случай че оставим сходно държание ненаказано, тогава съгласно мен ще отворим кутията на Пандора “, изрази позицията си ръководителят на американската дипломация.

Той изясни, че в този случай " други автократични страни " могат да заявят своите искания за сфера на въздействие, която е " директен път към спор и безпорядък " и да подкопаят демократичния ред в други страни. Ето за какво Съединени американски щати са загрижени за проблеми, които пораждат „ на хиляди километри от Съединени американски щати “, сподели Блинкен.

Държавният секретар на Съединени американски щати направи коментара преди да отлети за Киев, където би трябвало да се срещне с украинския президент Владимир Зеленски и външния министър Дмитрий Кулеба в сряда. В четвъртък е планувано пътешестване до Берлин, а в петък - среща с съветския външен министър Сергей Лавров в Женева за продължение на дипломатическото съдействие по въпросите на сигурността - по-специално по неразпространението на НАТО в Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР