САЩ не бива да изключват вероятността от руска военна намеса

...
САЩ не бива да изключват вероятността от руска военна намеса
Коментари Харесай

Адм. Фолър: Русия е като ранена отслабваща мечка, която атакува

САЩ не трябва да изключват вероятността от съветска военна интервенция във Венецуела, съобщи адмирал Крейг Фолър в изявление за " Гласът на Америка ".
Наскоро той оглави обединеното командване на американските военноморски сили за района на Централна и Южна Америка.

" Смятам, че от Русия може да се чака всичко. Видяхме какво направиха в Сирия и би трябвало да сме подготвени, че това може да се повтори. " - разяснява адмиралът.

Фолър акцентира, че в този момент Съединени американски щати са съсредоточени върху намирането на политическо и дипломатическо решение на рецесията във Венецуела.

" Заели сме се с това, което се случва сега - да облекчим страданията на хората. " - разясни офицерът, като добави, че американските военни не се месят в политиката.

" Колкото до дълготрайния въпрос за предаването на властта, оставям го на политиците и дипломатите, ние ще сме подготвени да окажем поддръжка, когато ни помолят за това. " - ангажира се адм. Фолър.

По думите му, и трите латиноамерикански страни с недемократични режими - Венецуела, Куба и Никарагуа - са обект на намеса от страна на Русия.

" В националната ни отбранителна тактика се отделя особено внимание на Русия и Китай... Макар че това са разнообразни случаи. Китай е възходяща икономическа мощ, която има законно право на свои бизнес ползи по света... Същевременно те отхвърлят да съблюдават разпоредбите на играта. " - установи адмиралът.

Той оприличи Русия на ранена мечка, която води война с демокрацията в Латинска Америка.

" Русия в действителност е ранена, отслабваща мечка, която нападна. " - разяснява Крейг Фолър.

Той добави, че Москва е основала в Никарагуа конструкция, оповестена като център за битка с престъпността и тероризма, чиято работа поражда въпроси. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР