САЩ наредиха на служителите в консулството в Казахстан, чиято работа

...
САЩ наредиха на служителите в консулството в Казахстан, чиято работа
Коментари Харесай

САЩ изтегля служителите си от Казахстан, Германия спря износа на оръжия

САЩ подредиха на чиновниците в консулството в Казахстан, чиято работа не е незабавна, да изоставен страната. Те би трябвало да се изтеглят дружно със фамилиите си.

И тази нощ съветски самолети продължиха да трансферират военни и техника в Казахстан, след поисканата от казахстанския президент помощ от Организацията на контракта за групова сигурност.

От през вчерашния ден летището в Алмати е под контрола на частите от Организацията. Транспортират се освен военни от Русия, само че и от Беларус, Таджикистан, Киргизстан и Армения.

Междувременно Германия е спряла износа на оръжие за Казахстан поради размириците там , съобщи ДПА. Направени са нужните стъпки сходни артикули да не бъдат изнасяни за централноазиатската република.



Бившият началник на организацията за вътрешна сигурност на Казахстан, който бе уволнен от поста след експлоадирането на митингите с принуждение в страната, е задържан по съмнение в държавна измяна, съобщи Агенция Франс Прес.

Комитетът за национална сигурност (КНБ) заяви през днешния ден, че Карим Масимов е бил арестуван в четвъртък в границите на следствие за държавна измяна. Заедно с други обвинени той се намира в арест.

Масимов бе уволнен по-рано тази седмица, откакто стачкуващи в Алмати – най-големият град на Казахстан, щурмуваха държавни здания.

Той се счита за непосредствен до някогашния президент Нурсултан Назарбаев, заемал поста от 1990-а до 2019 година Преди да стане началник на КНБ през 2014 година Масимов бе министър председател.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР