САЩ нанесоха, за втори път през последните седмици, удари по

...
САЩ нанесоха, за втори път през последните седмици, удари по
Коментари Харесай

САЩ нанесоха нови удари по ирански цели в Сирия

САЩ нанесоха, за повторно през последните седмици, удари по обект в Източна Сирия, употребен съгласно Пентагона от иранската Революционна армия и свързани с нея групировки, съобщи Ройтерс.
Американският министър на защитата Лойд Остин съобщи, че целите са атакувани с два изтребителя на Съединени американски щати Ф-35 в отговор на нападенията напоследък против силите на Вашингтон в Близкия изток. Шефът на Пентагона добави, че офанзивите против войските на Съединени американски щати би трябвало да престанат. " Ако офанзивите на иранските проксита против американските сили продължат, няма да се поколебаем да предприемем още ограничения за отбрана на нашите хора ", уточни Остин.
На фона на изострящото се напрежение към спора сред Израел и " Хамас " военнослужещи на Съединени американски щати и интернационалната антиджихадистка коалиция в Ирак и Сирия бяха подложени на набези от подкрепяни от Иран групировки минимум 40 пъти от началото на октомври. Четиресет и пет американски бойци получиха мозъчни контузии и леки пострадвания.
Все повече нарастват опасенията, че спорът сред Израел и " Хамас " може да обхване целия Близък изток и да трансформира в цели силите на Съединени американски щати, намиращи се в изолирани бази, отбелязва Ройтерс. След експлоадирането на войната сред Израел и " Хамас " на 7 октомври Вашингтон изпрати към района военни кораби и изтребители, в това число два самолетносача, като възпираща мярка против дейностите на Иран и подкрепяните от него групировки. Прехвърлените от Съединени американски щати спомагателни военни сили към Близкия изток наброяват хиляди военнослужещи.
Снощи сирийските държавни медии оповестиха, като се позоваха на боен източник, че Израел е атакувал по въздух военни обекти в Южна Сирия. Посочва се, че са породени материални вреди. По думите на източника нападението е било осъществено против няколко неназовани обекта, като по тях са били изстреляни ракети от региона на Балбек в Ливан.
" Девет души, работещи за подкрепяни от Техеран групировки, са убити при американски удар по обекти, които се употребяват от проирански групировки ", съобщи пред Агенция Франс Прес Рами Абдел Рахман, началник на Сирийския център за наблюдаване на човешките права (СЦНЧП).
СЦНЧП заяви и че минимум трима членове на проиранското ливанско шиитско придвижване Хизбула са починали при израелски удари по техни позиции в Южна Сирия, съобщи ДПА.
Според лондонската неправителствена организация цел на израелската офанзива са били военни обекти, измежду които поделение на сирийската противовъздушна защита и радарна станция в Тал Калиб и Тал Масихин. " В 22:50 ч. довечера израелският зложелател извърши въздушно нахлуване откъм Балбек в Източен Ливан против военни пунктове в Южна Сирия, при което бяха породени известни материални вреди ", заяви сирийската държавна информационна организация САНА, като се базира на боен източник.
Според СЦНЧП ударът е съвпаднал с различен, нанесен в региона на Дамаск, където минимум три гърмежа са раздрусали прилежащия град Акраба, където има военно летище.
Израел от години подхваща офанзиви по цели в Сирия, определяни от еврейската страна като свързани с Иран. Влиянието на Техеран в Сирия набъбна, откакто Ислямската република поддържа президента Башар Асад в избухналата през 2011 година революция с бунтовниците.
Предполага се, че ударите на Израел са нанесени по база на сирийската противовъздушна защита и радарна станция в Тел Кулайб и Тел Масих в провинция Суейда, съгласно двама добре осведомени бегълци от сирийската войска.
Жител от региона на град Шахба в Суейда сподели, че в далечината се виждали червеникави пламъци и се чувало по какъв начин към мястото пътуват коли за спешна помощ. Израелската войска отхвърли да разяснява известията за удар в Сирия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР