САЩ наложиха санкции на групи в Турция и Йемен, за

...
САЩ наложиха санкции на групи в Турция и Йемен, за
Коментари Харесай

САЩ предприемат мерки срещу паричния поток към подкрепяните от Иран бунтовници хуси

Съединени американски щати постановиха наказания на групи в Турция и Йемен, за които се твърди, че са виновни за насочването на пари към подкрепяните от Иран бунтовници хуси в репресии, провокирани от техните офанзиви против преминаващи търговски кораби през Червено море.

Ходът на Вашингтон уголемява напъните му за ограничение на финансовите потоци към подкрепяните от Иран групи в Близкия изток – в това число Хамас, Хизбула и хусите – след офанзивите на Хамас против Израел на 7 октомври.

Базирани в Йемен, хусите започнаха поредност от офанзиви против търговски кораби в Червено море и Аденския залив от средата на ноември, употребявайки ракети и дронове, което поражда опасения за доста спиране на интернационалната търговия като кораби са били принудени да пренасочат пътуванията към върха на Южна Африка.

Министерството на финансите на Съединени американски щати съобщи в четвъртък, че постанова наказания на едно физическо лице и три юридически лица, „ виновни за улеснението на потока от иранска финансова помощ за силите на Х...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР