САЩ наложиха санкции днес на над хиляда физически и юридически

...
САЩ наложиха санкции днес на над хиляда физически и юридически
Коментари Харесай

Джо Байдън: Ще помогнем на Украйна да си върне всички територии


Съединени американски щати постановиха наказания през днешния ден на над хиляда физически и юридически лица, свързани с нашествието на Русия в Украйна, в това число на шефа на Руската централна банка и на фамилии на членове на съветския Съвет за национална сигурност. Мерките са в отговор на подписването от страна на Владимир Путин на договорите за присъединение на четири окупирани украински територии в несъгласие с интернационалното право.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7292
Американското министерство на финансите уточни стотици представители на съветската законодателна власт, ръководители на финансовата и военна инфраструктура, както и снабдители, които ще станат обект на глобите. От своя страна министерството на търговията добави 57 юридически лица в листата си с извършители на експортния надзор, а Държавният департамент усили с още над деветстотин имена листата си за визови ограничавания.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън заяви, че " Съединените щати осъждат опита на Русия да анексира с машинация територии от Украйна " и назова дейностите на Кремъл нарушение на интернационалното право, което потъпква Устава на Организация на обединените нации. Байдън увери, че страната му ще продължи да поддържа напъните на Украйна да си върне контрола върху своите територии, заяви Българска телеграфна агенция. 

" Съединените щати осъждат днешния излъган опит на Русия да анексира суверенна украинска територия. Русия нарушава интернационалното право, подценява Устава на Организация на обединените нации и показва презрението си към мирните народи на всички места по света. Не се заблуждавайте - тези дейности не са законни. Съединените щати постоянно ще зачитат интернационално приетите граници на Украйна. Ще продължим да поддържаме напъните на Украйна да възвърне контрола върху територията си, като укрепваме военната и дипломатическата ѝ позиция, в това число посредством даване на спомагателна помощ за сигурност в размер на 1,1 милиарда $ ", се споделя в изказването на американския президент.

" В отговор на подправените изказвания на Русия за анексиране, Съединените щати, дружно с нашите съдружници и сътрудници, през днешния ден афишират нови наказания. Тези наказания ще доведат до разноски за физически и юридически лица - в Русия и в чужбина - които оказват политическа или икономическа поддръжка на противозаконните опити за смяна на статута на територията на Украйна ", обяви президентът на Съединени американски щати.

" Ще активизираме интернационалната общественост да осъди тези дейности и да потърси отговорност от Русия. Ще продължим да предоставяме на Украйна оборудването, от което тя се нуждае, с цел да се пази, макар наглите опити на Русия да прекроява границите на съседката си. Очаквам с неспокойствие да подпиша закона на Конгреса, който ще даде спомагателни 12 милиарда $ в поддръжка на Украйна ", сподели още Байдън. 

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи от своя страна във връзка наложените нови наказания: " Искаме да изпратим ясно предизвестие към всяко лице, страна или територия, която обезпечава политическа или икономическа помощ за противозаконните опити на Русия да промени статута на части от Украйна ", съобщи той.

" Няма да стоим безучастно, до момента в който Путин се пробва с машинация да анексира територии от Украйна ", съобщи през вчерашния ден министърката на финансите Джанет Йелън. " Министерството и американското държавно управление подхваща решителни дейности, с цел да отслаби в допълнение към този момент изтощения военно-промишлен комплекс на Русия и да подкопае способността ѝ да води противозаконната си война ", добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР