САЩ наложиха днес санкции на трима души и на базирана

...
САЩ наложиха днес санкции на трима души и на базирана
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на трима души и една компания

САЩ постановиха през днешния ден наказания на трима души и на основана в Малта компания, обвинявайки ги, че са работили като контрабандна мрежа и са съдействали за неустойчивостта в Либия, съобщи Ройтерс.

Американското министерство на финансите съобщи, че е присъединило в черния лист Фейсал ал Уади, обвинявайки либийския жител в трафик на опиати и контрабанда на либийски нефт в Малта.

Заедно с него в санкционния лист попадат двамата му съучастници - Мусбах Мохамед Уади и Нурдин Милуд Мусбах, както и основаната в Малта компания "Алуефак " (Alwefaq) и корабът "Марая ", който съгласно министерството е употребен за контрабандни интервенции.

Ссъперничеството за надзор над контрабандни направления, петролни обекти и транспортни възли е основен фактор за спора в Либия и лишава либийските жители от стопански запаси, азяви министерството. С днешната стъпка се замразяват всичко активи в Съединени американски щати на включените в санкционния лист персони и се не разрешава на американски жители да влизат във взаимоотношения с тях.

"Фейсал ал Уади и неговите съучастници придвижват контрабандно нефт от Либия и употребяват страната за директен пункт за трафик на опиати ", сподели американският заместник-министър на финансите Джъстин Музинич. "САЩ са решени да разкрият противозаконните мрежи, експлоатиращи ресурсите на Либия за лична полза във щета на либийските жители ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР