САЩ наложи санкции на суданския паравоенен командир Абдел-Рахим Хамдан Дагало

...
САЩ наложи санкции на суданския паравоенен командир Абдел-Рахим Хамдан Дагало
Коментари Харесай

САЩ наложи санкции на лидера на паравоенните сили в Судан

Съединени американски щати наложи наказания на суданския паравоенен пълководец Абдел-Рахим Хамдан Дагало за актове на принуждение и нарушавания на човешките права, осъществени от неговите войски в техния траял месеци спор с армията на Судан. Това заяви Асошиейтед прес.

В свое изказване министерството на финансите на Съединени американски щати уточни, че Абдел-Рахим, върховен боен пълководец и началник на паравоенните Сили за бърза поддръжка, управлява група бойци, виновна за клането на цивилни и етнически убийства.

Санкциите ще блокират цялата благосъстоятелност на Абдел-Рахим. Това са първите наказания, ориентирани към физическо лице и оповестени обществено от Съединени американски щати след експлоадирането на спора. Държавният секретар Антъни Блинкън съобщи, че също по този начин по отношение на Абдел Рахим ще бъдат наложени и визови ограничавания, забраняващи му влизането в Съединени американски щати.

Судан потъна в безпорядък през април, когато дълго тлеещото напрежение сред военните, водени от военачалник Абдел Фатах Бурхан, и RSF ескалира в открита война. повече от 5 милиона души.

сред двете страни до момента не дадоха резултат.
 14 млн. деца в Судан се нуждаят от филантропична поддръжка
14 млн. деца в Судан се нуждаят от филантропична поддръжка

За това предизвестява УНИЦЕФ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР