САЩ наложи санкции на четири фирми и едно физическо лице,

...
САЩ наложи санкции на четири фирми и едно физическо лице,
Коментари Харесай

САЩ санкционира златодобивни компании, свързани с Вагнер

Съединени американски щати наложи наказания на четири компании и едно физическо лице, свързани с ЧВК " Вагнер ", осведоми Асошиейтед прес. Санкциите от Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите са ориентирани към субекти в Централноафриканската република, Обединените арабски емирства и Русия, свързани с Вагнер и нейния създател Евгений Пригожин.

Санкциите нямат директна връзка с. Преди това Съединени американски щати са налагали многократни наказания против Пригожин и групата Вагнер, в това число за опит за намеси в изборите в Съединени американски щати през 2016 година

Санкциите са ориентирани против две минни компании, основани в Централноафриканската република, съветска компания Русия за продажби на злато и компания в Дубай, съдействала си тясно с другите глобени обекти . Съединени американски щати глобиха и Андрей Иванов, съветски изпълнителен шеф на Вагнер. Според министерството на финансите Иванов е работил с малийски държавни чиновници по оръжейни покупко-продажби, минни планове и други действия на Вагнер в Мали.

Министерството на финансите акцентира, че глобените компании са взели участие в противозаконни покупко-продажби със злато, с цел да финансират ЧВК " Вагнер " , с цел да може тя да поддържа и уголемява въоръжените си сили в Украйна и Африка.

Вагнер финансира бруталните си интервенции частично посредством употреба на естествени запаси в страни като Централноафриканската република и Мали. Съединените щати ще продължат да се насочват към потоците от доходи на Вагнер, с цел да влошат нейната агресия и принуждение в Африка, Украйна и на всички места другаде, уточни Брайън Е. Нелсън, заместник-секретар по тероризма и финансовото разузнаване на Министерството на финансите.

По-рано Министерството на финансите уточни Обединените арабски емирства, основен стратегически сътрудник на Съединените щати в Близкия изток, като " страна на фокус ", защото се твърди, че служат като център за нарушение на съветските наказания. Оценка от 2020 година на Агенцията за военно разузнаване на Съединени американски щати откри, че ОАЕ може да служат като източник на финансиране за Вагнер. Представители на емирството отхвърлят ​​обвиненията.
 WSJ: Съединени американски щати отсрочват новите наказания против
WSJ: Съединени американски щати отсрочват новите наказания против " Вагнер "

Решението е на Белия дом
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР