Хоспитализациите с COVID се увеличават, тъй като САЩ навлизат в уикенда на Деня на труда

...
САЩ наблюдават значително увеличение на случаите на COVID-19 и хоспитализациите,
Коментари Харесай

САЩ наблюдават значително увеличение на случаите на COVID-19 и хоспитализациите, когато навлизат в уикенда на Деня на труда.

Според последните данни от Центровете за контрол и превенция на заболяванията е имало 15 067 нови хоспитализации на пациенти с COVID през седмицата, приключваща на 19 август. Това бележи скок от 18,8% спрямо предходната седмица и зашеметяващ 86,9% увеличение през последния месец. Въпреки това, това все още е спад с почти 61% в сравнение със същото време на миналата година.

Новият прием в болница с COVID се увеличи за седем поредни седмици и се очаква да продължи да нараства. CDC заяви, че очаква от 1700 до 9700 приема на COVID на ден до края на септември.

особено засегнати.
 
„Имаше само няколко пъти през последната година и половина, когато сме виждали толкова много нови огнища в заведения за квалифицирани медицински сестри“, каза директорът на общественото здравеопазване на окръг Лос Анджелис Барбара Ферер в четвъртък. "И това беше по време на предишните летни и зимни вълни."

В Ню Джърси около един на всеки четири старчески дома отчита огнище, според Министерството на здравеопазването на Ню Джърси.

Търговците на дребно и аптеките виждат повишено търсене на лично и у дома тестване за COVID. Walgreens каза на CBS News в изявление в петък, че "вижда по-голямо търсене в тази категория в цялата страна, което може да причини временен и изолиран недостиг."

CVS каза на CBS News в собственото си изявление, че вижда " лек ръст в заявките за тестване за COVID-19 на място в нашите аптеки и клиники, както и в закупуването на тестови комплекти за COVID-19 у дома." CVS обаче отбеляза, че има „достатъчно предлагане, за да отговори на нуждите от тестване на нашите клиенти и пациенти както в магазина, в клиниката, така и в CVS.com.“

Принос за разпространението имат три нови Варианти на COVID — EG.5, FL.1.5.1 и BA.2.86. CDC изчисли в петък, че EG.5 представлява 21,5% от всички нови случаи, докато FL.1.5.1 съставлява 14,5% от новите инфекции, а BA.2.86 съставлява по-малко от 1%.

д-р Уилям Шафнър, специалист по инфекциозни заболявания в Медицинския център на университета Вандербилт в Нешвил, каза пред CBS News, че има причина за безпокойство.

„Мисля, че трябва да го вземем под внимание, защото имаше някои преливане в хоспитализации", каза Шафнер.

Някои болнични системи и медицински заведения са възстановили мандатите за маски, включително United Health Services и Upstate Medical Hospitals в Ню Йорк, Kaiser Permanente Santa Rosa Medical Center в Северна Калифорния и UMass Memorial Health в Масачузетс.

„Хора, които са по-възрастни, които имат основни хронични заболявания, които са с компрометиран имунитет и които са бременни – трябва отново да извадим тези маски, за да се защитим“, каза Шафнер.

CDC заяви, че се очаква нов бустер за COVID да бъде достъпен за обществеността до края на септември.

„Това е гаден, подъл вирус“, Шафнер казах. „Вашата защита с течение на времето ще намалее. Така че дори и да сте имали COVID в миналото, след като този нов бустер стане наличен, трябва да го получите.“

— Александър Тин допринесе за този доклад.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР