САЩ може отново да наложи санкции на китайската компания ZTE.

...
САЩ може отново да наложи санкции на китайската компания ZTE.
Коментари Харесай

САЩ възнамерява отново да наложи санкции на ZTE

САЩ може още веднъж да наложи наказания на китайската компания ZTE. Оказа се, че ZTE е нарушила изпитателния период , натрапен през месец март тази година. Тогава китайският производител бе приет за отговорен в нарушаване на глобите на Съединени американски щати, тъй като доставя американски артикули и технологии на Иран.

Като резултат от това, американският съд удължи периода на наблюдаване на ZTE до 2020 година.

Да си напомним, че Сенатът дефинитивно прекрати глобите против ZTE през лятото на тази година. Но през месец април Съединени американски щати забрани продажбите на своите съставни елементи и програмен продукт на ZTE.

В последна сметка ZTE се съгласи да заплати санкция от $890 милиона, да уволни четиримата отговорни за тази преживелица топ-мениджъри и да накаже още 35 служителя. Това бе публично обявено от министерството на търговията.

Но по-късно се разбра, че вместо да накаже провинилите се, ZTE особено е наградил чиновниците, предали американските технологии.

Веднага по-късно Съединени американски щати забрани каквито и да било продажби на процесори, съставни елементи и програмен продукт на ZTE. Включително и на операционната система Android. В резултат от това наподобява настъпи краят на смарт телефоните на ZTE.

Но при започване на месец май Съединени американски щати заяви, че смъква глобите и единствено ще прави мониторинг. Това стана след огромни промени в управлението на ZTE.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР