САЩ може да извършат специална операция в Газа, за да

...
САЩ може да извършат специална операция в Газа, за да
Коментари Харесай

Скай Нюз Арабия: САЩ може да извършат специална операция в Газа, обяви източник от Пентагона

САЩ може да извършат " специфична интервенция " в Газа, с цел да спасят американци.

Това заяви публицист на  " Скай Нюз Арабия ", базирайки се на източник от американското министерство на защитата.

" Наш кореспондент, цитирайки представител на Пентагона: " Не изключваме провеждането на специфична интервенция за освобождение на наши граждани в Газа ".

مراسلنا نقلاً عن مسؤول في البنتاغون: لا نستبعد تنفيذ عملية خاصة لتحرير مواطنينا في غزة
— سكاي نيوز عربية-عاجل (@SkyNewsArabia_B)

По-рано представителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби акцентира, че Америка не има намерение да изпраща войски в Израел.

Това изказване не опонира на по-горния хипотетичен коментар на представител на Пентагона, така като в него не се приказва за инвазия, а за краткотрайна акция на спецчасти, целяща да извърши съответна тактическа задача - сполучливо да изтегли американски жители.

Военна интервенция на Съединени американски щати по моделите " Ирак ", " Афганистан " или " Сирия " съвсем несъмнено биха провокирали нападателна ответна реакция от локалните районни противници на Вашингтон, изключително от Иран.

Подобно решение би срещнало сериозна опозиция вкъщи - стартираната от Буш " война против тероризма " в Близкия изток е извънредно непопулярна измежду американското общество.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР