САЩ могат да принудят Украйна да премине в отбрана, но

...
САЩ могат да принудят Украйна да премине в отбрана, но
Коментари Харесай

САЩ могат да принудят Украйна да премине в отбрана, но при едно условие

Съединени американски щати могат да принудят Украйна да премине в защита, само че при едно изискване. По време на среща с Владимир Зеленски в коридорите на форума в Давос съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан ще му съобщи обръщение от президента Джо Байдън, написа Bloomberg.

Колумнистът Андреас Клут твърди, че Белият дом желае Украйна да промени тактиката си от офанзива към защита.

„ Зеленски схваща, че това има смисъл, макар че няма да желае да го чуе или да го разисква обществено. Така че той би трябвало да каже на Съливан да отговори на Байдън и да подсети на Конгреса, че Украйна може да поддържа отбраната си единствено в случай че Съединените щати и техните съдружници я дават на всички нужни “, се споделя в публикацията.

Според журналиста това е трагичната обстановка съвсем две години след началото на пълномащабна война.

„ Значи Зеленски би трябвало да каже на Съливан това, което и двамата към този момент знаят – добре, ще спрем да караме танкове Western Abrams, Leopard и Challenger през тиня и канавки, до момента в който руснаците ни бомбардират с дронове от горната страна. Ще спрем да вършим това, тъй като е безсмислено “.  Вместо това ще се опитаме да задържим това, което към момента имаме, даже в случай че нашите сънародници в окупираната част на Украйна считат, че ги изоставяме на произвола на ориста. Ще го създадем, тъй като би трябвало да превърнем времето в наш съдружник, а не в съдружник на Путин. Но можем да защитим нашите граници единствено в случай че вие, Съединени американски щати и Европа, продължите да ни изпращате дронове, ракети и патрони, както и материали за създаване на укрепления “, написа анализаторът.

Авторът на публикацията също допуска, че украинският президент постъпва вярно, като отхвърля апелите за преустановяване на огъня. Тъй като счита, че Руската федерация ще се възползва от тази пауза и сходна стъпка ще значи капитулация в бъдеще.

Зеленски и Съливан

Зеленски и Съливан схващат, че тази поддръжка е това, което Байдън би трябвало да даде, даже когато се бори с нова война в Близкия изток, напрежение в Източна Азия и вътрешна разрушителна мощ, наречена Тръмп.

Путин също е осъзнал тактическите преимущества на защитата. Той на процедура е наредил на армията си да спре завоеванията си и да задържи земите, които окупира. Това също има стратегически смисъл за него. Путин ще прекара 2024 година в очакване на изборите в Съединени американски щати през ноември с вярата, че Доналд Тръмп ще се върне в Белия дом и двамата президенти ще реализиран договорка.

„ Най-шокиращото в това осъзнаване е какъв брой неприятно Западът към този момент е предал Киев. Не целият Запад, несъмнено, само че елементи от него, които са комплицирани от дезинформацията на Путин. Или имат други цели. Републиканците в Камарата на представителите и Орбан в Европа значително попада в последната категория. Техният цинизъм ще остане в историята “, споделя Клут.

Източник: Bloomberg, Превод SafeNews

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР