САЩ конфискуваха севернокорейски товарен кораб, транспортиращ въглища, в нарушение на

...
САЩ конфискуваха севернокорейски товарен кораб, транспортиращ въглища, в нарушение на
Коментари Харесай

САЩ конфискуваха кораб на КНДР

САЩ конфискуваха севернокорейски товарен транспортен съд, транспортиращ въглища, в нарушаване на наложените на Пхенян интернационалните наказания. Това оповестиха от министерството на правораздаването на Съединени американски щати, написа на електронното си издание японският вестник „ Japan Times “.

Конфискуването на кораба, арестуван през предишния месец в Индонезия, идва в внимателен миг в връзките сред двете страни.

Съобщението за изземването на кораба пристигна часове, откакто Северна Корея изстреля две ракети с дребен обхват на деяние, като следващ сигнал за проблемите в договарянията за нуклеарното разоръжаване на Пхенян.

От министерството на правораздаването на Съединени американски щати обявиха, че корабът „ Wise Honest “ е един от най-големите севернокорейски товарни кораби и в продължение на няколко години е бил употребен за превозване на съветски въглища за Северна Корея.

Плащанията за поддръжка и съоръжение на кораба са били осъществени в американски долари, посредством непреднамерени дейности на американски банки, в нарушаване на глобите, които не разрешават севернокорейски жители или организации да имат достъп до финансовата система на Съединени американски щати.
Американски представители обявиха, че Северна Корея се е пробвала да прикрие задачата на активността на кораба, като е записала в корабната документи разнообразни страни за неговата народност и произхода на въглищата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР